Forfatter: Rie

Frisk pasta på Thermomix a la Gorm Wisweh

Frisk pasta a lá Gorm Wisweh

Frisk pasta på Thermomix a la Gorm Wisweh

Frisk pasta a lá Gorm Wisweh

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Hovedret
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 3 æg hele
  • 2 æg blommer (blommer giver dejen en ekstra lækker gylden farve)
  • 300 g hvedemel fx Tipo 00
  • 100 g fuldkornshvedemel (kan udlades, men tilsæt da 100 g ekstra hvedemel)
  • 1 tsk. havsalt Aldrig salt i din pastadej! Salten tilsættes først vandet ved kogning.

Sådan gør du

  • Alle ingredienserne tilsættes røreskålen. 2 min. ved Ælte program.
  • Tjek dejen og vurder, om der skal mere æggehvide/vand eller mel i dejen. Ælt evt. igen 2 min.
  • Lad dejen hvile i 20 min. indpakket i husholdningsfilm. Smør 1 dråbe olivenolie ud på filmen, således undgå du, at dejen klistrer fast i filmen.
  • Kom mel på bordet og rul pastadejen ud i en passende firkant i en centimeters tykkelse, så den passer i pastamaskinen. (Hvis du ikke har en pastamaskine, så fortsæt med din kagerulle. )
  • Gør pastadejen lidt flad i den ende, du gerne vil komme i pastamaskinen. Kom mel på begge sider af dejen og kør den igennem på den bredeste indstilling og fold den nu aflange pasta hen over sig selv. Kør igennem på den bredeste indstilling en gang til. Nu indstilles pastamaskinen to takker smallere, kom mel på begge sider og kør igennem. Sådan fortsætter man, indtil man har den rette tykkelse.
  • Skær pastaen i lange tykke strimler, kom lidt mel på, så den ikke klistrer sammen, og stil det på køl indtil den skal koges.
  • Kog pastaen ved rigeligt vand i en stor gryde og VIGTIGST tilsæt god havssalt til kogevandet, da der ikke er salt i pastadejen.
  • Nyd den friske pasta med en smagfuld og krydret tomatsovs. SÅ er det ligesom at være i Italien 😉 Velbekomme
Del dette:
Avokado frosting

Avocado Chokolademousse / frosting

Avokado frosting

Avocado Chokolademousse / frosting

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Dessert

Ingredienser

  • 2 stk. avokadoer
  • 15 stk. dadler bløde og friske
  • 0,5 dl plantemælk mandeldrik, risdrik, soyadrik, havredrik ect.
  • 1 spsk. kaffe
  • 1 spsk. kakaopulver
  • 1 nip havsalt

Sådan gør du

  • Tilsæt alle ingredienser i røreskålen og blend 30 sek. / hastighed 8.
  • Skrab siderne af røreskålen ned med spatlen, og blend yderligere 30 sek. / hastighed 7. Tjek massen, og vurder, om du ønsker den yderligere blendet.
  • Fordel massen i små skåle og drys gerne med lidt ekstra god chokolade.
  • Lad din avokado chokolademousse hvile i køleskabet i ca. 3-4 timer.
  • Du kan også bruge den direkte som topping / frosting på dine muffins eller chokoladekage.
Del dette:

Marengskys

Søde, sprøde kys…

Marengskys

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Dessert, Tilbehør

Ingredienser

  • 270 g sukker
  • 10 g frysetørret hindbær til at farve
  • 100 g æggehvide ved stue temperatur
  • nip havsalt

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 135°C. Klargør 2 bageplader med bagepapir og sæt dem til side.
  • Placer sukker og frysetørrede hindbær i røreskålen og mal 20 sek./hastighed 7.
  • Indsæt piskeindsatsen / sommerfuglen. Tilsæt æggehvider, salt og uden målebægeret, pisk 10 min/37°C/hastighed 2 indtil det er tykt og blankt.
  • Forsigtig hæld marengsmassen i en stor sprøjtepose, med et lille hul i enden. Sprøjt merengs i små toppe direkte på den klargjorte bageplade
  • Bag i 40 minutter (135°C). Sluk ovnen straks efter de 40 minutter og lad marengs køle helt af i den lukkede ovn (ca. 1 time gerne længere). Skub spatlen under hver marengs for at frigøre og server.
  • Pensl eller drys kyskagerne med spiseligt glimmer, guld- eller sølvstøv for at gøre dem ekstra festlige. Hvis du ønsker hvide marengskys, så undlad at tilsætte de frysetørrede hindbær. Det er også en super idé, hvis du har mange æggehvider tilovers. Lav i stedet disse marengskys og opbevar dem i en lufttæt beholder / kagedåse. De kan holde sig flere måneder.
Del dette:
Blinis på Thermomix

Blinis

Imponer dine gæster ved at servere hjemmelavede, dekorative og portionsanrettede blinis med stenbiderrogn, ørredrogn eller røget laks.

Blinis på Thermomix

Ingredienser

  • 100 g hel boghvede eller boghvedemel (udlad da Step 1)
  • 200 g sødmælk
  • 20 g gær
  • 1/4 tsk sukker
  • 40 g hvedemel
  • 1 stk æg stort
  • 1/2 tsk salt
  • 1 nip sort peber
  • 20 g olie til stegning

Sådan gør du

  • Placer hel boghvede I røreskålen og blend 30 sek./hastighed 10. Hæld indholdet ned i en anden skål og sæt til side.
  • Du kan undlade step 1 ved at bruge boghvedemel.
  • Placer mælk, gær og sukker I røreskålen og varm 1 min. 30 sek./37°/hastighed 2.
  • Tilføj boghvedemelen, hvedemel, æg, salt og peber og bland 20 sek./hastighed 3. Skrab siderne af røreskålen ned med spatlen. Bland i yderligere 20 sek./hastighed 3. Placer dejen I en stor skål, (der skal være plads til at den kan hæve), dæk med et viskestykke og sæt den tilside et lunt sted. Lad dejen hæve ca. 1 time til dobbeltstørrelse.
  • Varm en stegepande på medium blus og hæld lidt olie på panden. Steg blinis på panden ved at bruge en teskefuld dej for hver blinis. Steg dem på begge sider til de er gyldenbrune ca. 1 min.
  • Server lune (du kan holde dem varme i ovnen i en overdækket skål) eller du kan servere dem kolde.
  • Server som forret med cremefraiche, småtskårede løg og stenbiderrogn – en himmelsk mundfuld – velbekomme.
Del dette:
Boller i Karry på Thermomix

Boller i Karry

Boller i Karry på Thermomix

Ingredienser

Fars:

  • 50 g løg
  • 400 g hakket svin eller kalv (Hak det evt. selv i Thermomix, se hvordan i Min Kogebog).
  • 40 g mel / havregryn
  • 1 dl mælk Tilføj lidt af gangen, til den ønskede konsistens.
  • Salt og peber

Sovs:

  • 50 g løg
  • 30 g olie
  • 2 tsk. hjemmelavet bouillon Find opskriften i Min Kogebog eller brug en købt.
  • 2 tsk. karry Gerne mere, kan justeres efter ønsket styrke.
  • 150 g karfofler (bruges som jævning, kan udelades hvis man hellere vil jævne med smørbolle)
  • 800 g vand
  • 150 g mælk eller fløde

Ris:

  • 200 g ris

Sådan gør du

Fars:

  • Hak løg 5 sek. hastighed 5.
  • Resten af ingredienserne placeres i røreskålen og blandes 30 sek. hastighed 2, med omvendt knivrotation.
    Omvendt rotation på kniv

Grøntsager:

  • De grøntsager du har og ønsker at anende placeres i Varomabakken.

Sovs:

  • Når røreskålen er tømt for fars, starter du tilberedning af sovsen, uden at vaske røreskålen af.
  • Løg samt olie hakkes i 5 sek. hastighed 5.
  • Karry tilsættes og svitses i 4 min. på hastighed 1 ved 120 grader.
  • Tilsæt resten af ingredienserne – undtagen fløden- i røreskålen.

Ris:

  • Vej 200 g. ris i dampindsatsen og skyl dem deri. Placer herefter dampindsatsen i røreskålen.
  • Sæt Varomafadet med kødbollerne oven på røreskålens låg, dæk med Varomalåget og kog 110 grader hastighed 1 i 23 min.
  • Løft forsigtigt Varmoaen af røreskålen rør i risene. Placer herefter Varomabakken på Varomafadet, dæk med Varomalåget og sæt det igen på røreskålens låg, kog videre i 5 min. 110 grader hastighed 1.
  • Tag Varoma og dampindsats af og hold det varmt med stanoil eller lign.

Samling:

  • Tilføj mælk eller fløde i røreskålen og blend ved hastighed 6 i 30 sek, smag til med salt, peber og evt ekstra karry og bland i 10 sek på hastighed 2.
  • Kør evt. saucen på Jævner Funktion eller tilsæt Marizena, for en tykkere sauce. Velbekomme.

Del dette:
Kanelbrød

Kanelbrød

Kanelbrød

Ingredienser

Dej:

  • 2 tsk. tørgær eller 20 g gær, smuldret
  • 600 gram Hvedemel fin
  • 300 gram Vand lunken
  • 50 gram Smør blødt i små stykker
  • 2 stk. Sukker
  • 1 tsk. Kardemomme
  • 0,5 tsk. Havsalt

Kanelsmør:

  • 120 gram Smør blødt
  • 2 tsk. Kanel
  • 1 tsk. Vaniljesukker

Sådan gør du

Dej:

  • Kom gær, mel, vand, smør, sukker og salt i røreskålen og ælt 2 min./Ælteprogram. Tip ud på en arbejdsoverflade og rul dejen til et rektangel (30 cm x 40 cm).

Kanelsmør:

  • Kom smør, kanel og vaniljesukker i røreskålen, og bland derefter 25 sek./hastighed 6.

Samling:

  • Forvarm ovnen til 200°C, og smør en springform | (Ø 26 cm)
  • Spred kanelsmørret over den udrullede dej, så det dækker hele dejen. Skær i 6 strimler (ca. 5 cm x 40 cm). Fold hver dejstrimmel flere gange, og sæt dem derefter på siden. Arranger de foldede dejstrimler i springformen, afslut i midten. Sættes til side i 5 minutter.
    Kanelbrød inden ovn
  • Stil springformen på en bageplade (fedt kan sive ud af springformen). Bages i 25-30 minutter (200°C), indtil det er godt bagt, og brødet lyder hult, når det bankes nedenunder. Server varm eller kold.
  • Pynt med glasur.... Haps haps haps

Del dette:
Pølsebrød til hotdogs på Thermomix

Pølsebrød

Skab en lækker hjemmelavet hotdog med disse bløde og skønne pølsebrød.

Pølsebrød til hotdogs på Thermomix

Ingredienser

  • 50 gram smør skåret i mindre stykker, plus ekstra til smøring
  • 300 gram mælk
  • 20 gram gær smuldret eller 2 tsk. tørgær (8 g.)
  • 30 gram sukker
  • 550 gram hvedemel
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 stk. æg let pisket, til pensling

Sådan gør du

  • Smør en stor skål med lidt smør, og sæt den til side. Kom mælk, smør, gær og sukker i røreskålen, og varm i 3 min/37°C/hastighed 2.
  • Tilsæt hvedemel og salt, og ælt i 3 min. Læg dejen i den smurte skål, dæk den med husholdningsfilm eller et fugtigt viskestykke, og lad den hæve til dobbelt størrelse et varmt sted (ca. 1 time).
  • Beklæd en bageplade med bagepapir, og sæt den til side.
  • Størrelsen på brødene kan du variere afhængig af den pølse der skal i, form brødene efter ønsket form og læg dem på en bageplade, dæk den med husholdningsfilm eller et fugtigt viskestykke. Lad den igen hæve et varmt sted (ca. 30 minutter). Varm ovnen op til 180ºC imens.
  • Pensel brødene med en pisket æggeblomme og drys med sesam hvis ønsket. Bag i 12-14 minutter (180ºC), eller til brødene lyder hule, når der bankes på dem i bunden. Nyd brødene med det samme, eller giv dem lidt mindre så det kan genopvarmes inden de serveres som hotdogs.
Del dette:

Indisk Dahl

Ingredienser

  • 150 gr Løg
  • 4 fed Hvidløg
  • 3 cm Ingefær skrællet
  • 4 cm frisk gurkemeje skrællet eller 1 stor tsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk sennepspulver valgfrit
  • 1 tsk spidskommen knust eller stødt
  • 1 tsk stødt nellike
  • 2 tsk Garam Masala
  • 1 tsk fennikelfrø
  • chilli efter smag
  • 20 gr Olivenolie til at sautere krydderrier i.
  • 7 dl Vand
  • 1 dåse Kokosmælk
  • 325 gr røde linser
  • 140 gr tomatpuré
  • 2 tsk grøntsagsfond hjemmelavet eller 1 terning grøntsagsboullion
  • Salt og Peber efter smag

Sådan gør du

  • Placer løg, hvidløg, ingefær og gurkemeje i røreskålen og hak i 6 sek/hastighed 5.
  • Skrab siderne med spatlen.
  • Tilføj sennepspulver (valgfrit), spidskommen, nellike, Garam Masala, fennikelfrø, chili og olivenolie. Sautere i 2 min/100 grader/hastighed røre.
  • Tilføj vand, kokosmælk, linser, tomatpuré og grøntsagsfond. Sæt kogeindsatsen på røreskålen i stedet for målebægeret for at undgå sprøjt.
  • Kog i 20 min/100 grader/hastighed 1 (med knivene vendt) Hvis det bulderkoger meget, så sæt temperatuen til 98 grader.
  • Smag til med salt og peber og server straks med lidt cremefraiche, frisk koriander og lidt godt brød.

Del dette:
Marmelade

Julemarmelade

Marmelade

Julemarmelade

– Indsendt af Mette Hindborg Tejsner
Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Tilbehør

Ingredienser

  • 500 gr Forskellige Bær Forskellige slags
  • 1 dl Appelsinsaft Gerne frisk ellers en god appelsinjuice
  • 3 strimler usprøjtet appelsinskal
  • 1 tsk Kanel
  • 5 stk Nelliker
  • 200 gr Rørsukker
  • Evt. 1 t tsk geleringsmiddel, hvis man ønsker en “fast” marmelade

Sådan gør du

  • Placer bær, appelsinsaft, appelsinskal, kanel og nelliker i røreskålen og kog 10 min/95 grader/ trin 1.
  • Resten af ingredienser kommes i røreskålen 10 min/60 grader/ trin 1, omvendt rotation.
  • Opbevar i køleskab og spis det en hyggelig morgen i december. Glædelig december.

Del dette:
And med sellerimos

And med solbærsauce og sellerimos

Nem, lækker og hurtig ret.

And med sellerimos

And med solbærsauce og sellerimos

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Hovedret
Antal: 4 pers.

Ingredienser

And

  • 4 stk. Andelår med skind (ca. 170 g stykket)
  • 4 knivspidser fint havsalt
  • 4 knivspidser stødt sort peber

Solbær sauce

  • 250 gram friske solbær (evt. fra frost)
  • 30 gram sukker

Sellerimos

  • 800 gram selleri skrællet og skåret i tern (2 cm)
  • 1200 gram vand
  • 50 gram usaltet smør i tern
  • 1/5 tsk. fint havsalt

Sådan gør du

And

  • Forvarm ovnen til 180˚C.
  • Tør og dup skindet med køkkenrulle. Brug en skarp kniv og skær krydsmønster I skindet. krydder med salt og peber. Placer med skindside nedad på en god pande ved medium varme. Steg I 15 minutter eller indtil skindet er gyldent. Hæld forsigtigt fedtet af panden kontinuerligt under tilberedningen. imens andebrystet steger fortsættes med opskriften.

Solbær sauce

  • Placer solbær og sukker I røreskålen og lad det simre 5 min/100°C/hastighed 0.5. Hæld saucen over I en skål og dæk skålen til, for at holde saucen varm. Rengør røreskålen og fortsæt med sellerimosen.

Sellerimos

  • Placer selleri og vand I røreskålen og kog 15-20 min/100°C/hastighed 0.5 indtil selleri er mør. Når andebrystet er stegt gyldent og det meste fedt er stegt af, vendes brystet med kødsiden ned og brunes ca. 1 minut på panden. Placer herefter andebryst i en bradepande og sæt i ovnen ca. 5 minutter (180°C). forlæng om nødvendigt bagetiden. Lad herefter andebryst hvile i folie i ca. 5 minutter.
  • Dræn selleri for vand I Varoma skålen og hæld det tilbage i røreskålen. tilsæt smør og salt og mos 10 sek/hastighed 6
  • Server straks andebryst med solbær sauce og sellerimos.
Del dette:
  • 1
  • 2
Frederiksberg
  • Smallegade 28
    Tlf. (23702050)
    Kun i butikkens åbningstid. 

Åbningstider
  • Tors. - Fre.: 12:00-17:00 
    Lør.: 10:00-14:00
    Lukket på helligdage. 

Hillerød
  • Frydenborgvej 27S
    Kundeservice tlf. (30507055)


Åbningstider
  • Man.-fre.: 9:00-15:00.
    Åbent efter aftale udover åbningstid
    Lukket på helligdage.


X