Dampet asparges med citron sabayon sauce
Antal personer Forberedelses tid
4personer 30minutter
Tilberedningstid
60minutter
Antal personer Forberedelses tid
4personer 30minutter
Tilberedningstid
60minutter
Ingredienser
Dampet Asparges
Citron sabayon sauce
Instruktioner
Dampede asparges og ris
  1. Kom parmesan i røreskålen og riv 10 sek/hastighed 10. Hæld i en skål og sæt til side.
  2. Kom vand og grøntsagsbouillon i røreskålen, sæt dampindsatsen i røreskålen og vej basmati ris direkte i dampindsatsen.
  3. Arranger asparges i Varoma fadet, stak dem i lag, hvert lag i hver sin retning så de bliver dampet ens. Kom Varoma låget på Varoma fadet, sæt det på røreskålens låg og damp 20 min/Varoma/hastighed 1.
  4. Fjern Varoma fadet og sæt det på en tallerken. Fjern dampindsatsen vha spatlen, hæld risen på et serveringsfad og dryp med ekstra jomfruolivenolie, dæk til så risen forbliver varm. Tjek om de dampede asparges er færdige. Hvis ikke så sæt Varmoa fadet tilbage på røreskålens låg og damp yderligere i 5-10 min/Varoma/hastighed 1.
  5. Sæt Varoma fadet på en tallerken og dæk til. Nulstil vægten og øs herefter 120 g kogevæske fra røreskålen (vægtens vil vise -120 g når du har den rette mængde) i en lille skål, sæt til side. Hæld resten af kogevæsken ud og rengør røreskålen.
Citron sabayon sauce
  1. Sæt piskeindsatsen på kniven. Kom æggeblommer, salt, peber og citronsaft i røreskålen og pisk 10 min/70 grader/hastighed 3, hæld imens langsomt den gemte kogevæske (120 g) på røreskålens låg, så det stille og roligt drypper ned i røreskålen langs målebægerets kant.
  2. Drys ris med parmesan osten. Arranger de dampede asparges oven på risen, hæld citron sabayon over og server med det samme.
Recipe Notes

Bruger du hvide asparges skal de dampes i yderligere 5 minutter, efter at du har fjernet dampindsatsen.

Du kan nemt erstatte risen med nye små kartofler, vær dog opmærksom på at de måske skal have lidt længere tid.

Del dette: