Fastelavsboller

Fastelavnsboller

Udskriv Opskrift
Fastelavnsboller
Mormors fastelavnsboller med creme, syltetøj og evt. marcipan 32 -34 stk. – lavet på TM6. Tak til Tove B. Witt for opskrift.
Fastelavsboller
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Tilføj til indkøbsliste
Denne opskrift er nu i din indkøbsliste
Ingredienser
Ingredienser
Fastelavsboller
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Tilføj til indkøbsliste
Denne opskrift er nu i din indkøbsliste
Instruktioner
Vaniljecreme:
  1. Brug Cooidoo’ opskrift på creme men brug disse mængder. Lad cremen køle af i en skål dækket med film – helt nede over cremen så det ikke trækker skind.
Øvrigt flyd:
  1. Lav evt. din egen marmelade på Thermomix. Find flere opskrifter her på siden.
Glasur:
  1. Lav flormelis af 200 gr sukker 2-3 min. Hastighed 10. Tilsæt evt. frysetørrede hindbær for en fin lyserød glasur.
Dej:
  1. Smelt smørret ved 70 grader - 2 min – hastighed 2 omvendt rotation.
  2. Brug herefter vægt funktionen til at veje de forskellige ingredienser.
  3. Brug vægtprogrammet og tilsæt mælk, gær, salt og sukker i de beskrevne mængder, samt de 2 æg til sidst rør – 1 min – hastighed 2.
  4. Tilsæt ca. 300 gram mel og skift til dejprogrammet og lad det køre i ca. 2 min. Se efter om det har samlet sig.
  5. Herefter tilsættes melet ca. 200 gram ad gangen. Kør dejprogrammet 2 min. for hver gang og sørg for, at det har samlet sig.
  6. Sammenlagt kørte jeg dejprogrammet i ca. 10 min. og fik den lækreste bløde lette gærdej som det netop skal være.
  7. Tilsæt endelig ikke mere mel end opskriften foreslår. Dejen skal være let fugtig, en anelse klistret, og skal slippe skålen i siderne. Den må endelig ikke blive en tør gærdej, men blød og supernem at rulle ud på en meldækket flade efterfølgende.
  8. Lad dejen hæve et lunt sted i en halv time – tildækket.
Samling af Fastelavsboller:
  1. Del dejen i 2, spænd dejen op og rul den ud i 3-4 mm tykkelse. Skær dejen ud i kvadrater ca. 12 x 12 cm.
    Fastelavnsboller samling
  2. Læg en teskefuld marmelade og en barneskefuld creme på midten af hvert stykke og riv marcipan henover.
  3. Saml hjørnerne, træk midten af hver side op og klem samlingen så den bliver helt tæt. Vend fastelavnsbollen om og tril den et par gange under håndfladen.
    Fastelavsboller Samling
  4. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lidt afstand, der skal være ca. 16 boller på hver plade.
  5. Lav en blød fordybning midt på hver bolle med en finger, så undgår man at fyldet flyder ud.
  6. Lad fastelavnsbollerne efterhæve et lunt sted under et fugtigt viskestykke i ca. 45 minutter.
  7. Pensel bollerne med æg eller mælk eller en blanding, bag dem på 240 grader almindelig ovn ( ikke varmluft) i ca. 12 min 1 plade af gangen og køl dem herefter ned på en rist med et fugtigt viskestykke.
Glasur:
  1. Lav glasur i TM – brug sommerfuglen og bland den nylavede flormelis, med varmt vand eller æggehvide som man nu kan lide det. Det skal være en lidt tyk glasur.
  2. Undlad målekoppen og hold øje med konsistensen, jeg kører altid hastighed 4 - 1 par minutter.
Pynt:
  1. Pynt fastelavnsbollerne med fx frysetørret hindbær eller andet dekorativt. De er supergode at fryse uden glasur, og man kan selvfølgelig også halvere portionen!... men når man nu er i gang 😉 TM6 kan sagtens klare den portion.
Del dette:

boller, fastelavn, fastelavsboller

Frederiksberg
  • Smallegade 28

Åbningstider
  • Tors. - Fre.: 10:00-16:00 
    Lør.: 10:00-13:00
    Lukket på helligdage. 

Hillerød
  • Frydenborgvej 27S

  • Kundeservice tlf. (30507055)

Åbningstider
  • Man.-fre.: 9:00-15:00. Lukket på helligdage.
    Åbent efter aftale udover åbningstid


X