Rødvinssauce

Rødvins Sauce

Med sin intense, fyldige smag er Sauce Bordelaise, det vi på dansk kalder rødvinssauce, en klassiker i det franske køkken!

Udskriv Opskrift
Rødvins Sauce
Rødvinssauce
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Tilføj til indkøbsliste
Denne opskrift er nu i din indkøbsliste
Ingredienser
Ingredienser
Rødvinssauce
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Tilføj til indkøbsliste
Denne opskrift er nu i din indkøbsliste
Instruktioner
  1. Navnet, Bordelaise, dækker over garniturer eller saucer, hvis hovedelement er vin. Kvaliteten af din sauce bordelaise afhænger af rødvinen du bruger. En god tommelfingerregel er, aldrig at bruge en vin, du ikke ville drikke.
  2. Skalotteløg pilles og kommes i TM 6 sek. / hastighed 5. Hæld dem i en anden skål.
  3. Champignon børstes rene og kommes i TM 3 sek. / hastighed 6.
  4. Kom løg tilbage i TM sammen med champignonerne og tilsæt lidt olie 4 min. / 100°C / hastighed 2.
  5. Hæld rødvin ved, og lad det koge i 20 min. / 105° C/ hastighed 1 uden målebæger, så det damper ind.
  6. Kom kalvefond, tomatpasta, æbleeddike, timian og rørsukker i TM. Kog det yderligere i 20 min. / 105° C / hastighed 1.
  7. Kom fløde, salt, pepper ved og kog ca. 8 min. / 100° C / hastighed 1 til det er cremet.
  8. Blænd det i 1 min. / hastighed 6-8.
  9. Hvis saucen er for syrlig, tilsæt lidt sukker.
  10. Server saucen til en okseudskæring - og så akkompagnerer den en god rösti eller stegte kartofler på næsten magisk vis. Hvis du laver dobbelt portion, passer det med 1 fl. rødvin. Blænd det af 2 gange, hvis skålen er for fuld. Det kan fryses i mindre portioner. Bon appétit.
Del dette:

franskmad, rødvin, rødvinssauce, Sauce, sovs

Frederiksberg
  • Smallegade 28
Åbningstider
  • Torsdag: 10:00 - 16:00
  • Fredag: 10:00 - 16:00
  • Lørdag: 10:00 - 13:00
Hillerød
Åbningstider
  • Man.-fre.: 9:00-15:00
    Åbent efter aftale udover åbningstid


X