Sous Vide Bøffer

Udskriv Opskrift
Sous Vide Bøffer
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Tilføj til indkøbsliste
Denne opskrift er nu i din indkøbsliste
Hovedretter Kød og Fjerkræ
Ingredienser
Hovedretter Kød og Fjerkræ
Ingredienser
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Tilføj til indkøbsliste
Denne opskrift er nu i din indkøbsliste
Instruktioner
 1. De 2 bøffer tørres af for væde, smøres med Balsamico glace på begge sider, timiankvistene lægges på, og der krydres med peber.
 2. Pakkes tæt sammen i vakuumpose, der forsegles.
 3. Placeres fast og tæt i bunden af kogeindsatsen.
 4. Kogeindsatsen med bøfferne sættes i røreskålen.
 5. Røreskålen fyldes med så meget vand, at bøfferne bliver helt dækket med vand.
 6. TM indstilles på 70 min. / 55 – 60 grader / trin røreske. Med denne indstilling bliver bøfferne medium-møre, men ønskes knapt så røde bøffer, skal tiden blot forøges med få min.
 7. Bøfferne tages ud af posen og duppes af med køkkenrulle.
 8. Eftersteges/brunes kort tid på begge sider i olie eller smør på en meget hed stege- eller grillpande, til de har opnået den ønskede stegefarve og konsistens.
Tips og tricks

Tilbehør: Lækkert tilbehør kan være råstegte kartoffel- og selleribåde, grønne bønner og pebersovs, der kan tilberedes i Thermomix i forvejen og stilles til side til senere opvarmning. Med sous-vide-metoden bliver bøfferne super lækre og møre, og man undgår sædvanligt stress og usikkerhed om resultatet. Kogetiden er afhængig af den vandmængde, der omgiver bøfferne. Det er derfor ikke muligt at angive helt præcis kogetid, men den angivne tid vil passe i de fleste tilfælde. Har man en foodsealer, der kun kan klare tørre ingredienser, kan bøfferne eksempelvis også marineres nogle timer i køleskab i ens yndlingsmarinade, hvorefter de skal tørres meget godt af, før de forsegles, og fremgangsmåden i øvrigt følges. Denne opskrift er helt perfekt til en ”kæresteaften”. Det er selvfølgelig ikke muligt at lave ”sous-vide-bøffer” til mange personer i Thermomix, men 4 lidt mindre bøffer kan 2 og 2 lige netop presses ned i kogeindsatsen og overhældes med tilstrækkeligt vand i røreskålen. Det er nødvendigt, at vandet dækker helt. Mange vil sikkert gerne prøve sous-vide-metoden uden at skulle anskaffe det helt store udstyr. Har man en TM 31 eller TM5 og kun en foodsealer til tørre ingredienser, lykkes det med flot, flot resultat, men med lidt held og finesse kan man også opnå et acceptabelt resultat uden en foodsealer. Bøfferne skal i så fald placeres i en helt tæt og robust husholdningskogepose, hvorefter de nedsænkes i vandet i kogeindsatsen. Derved lukker kogeposen sig ret tæt om kødet, og posen kan nu lukkes fast om kødet med åbningen opad. – Der må endelig ikke komme luft eller vand fra kogeindsatsen ind i selve posen under tilberedningen.

Del dette:
Frederiksberg
 • Smallegade 28
  Tlf. (23702050)
  Kun i butikkens åbningstid. 

Åbningstider
 • Tors. - Fre.: 12:00-17:00 
  Lør.: 10:00-14:00
  Lukket på helligdage. 

Hillerød
 • Frydenborgvej 27S

 • Kundeservice tlf. (30507055)

Åbningstider
 • Man.-fre.: 9:00-15:00. Lukket på helligdage.
  Åbent efter aftale udover åbningstid


X