Go Back Email Link

Kanelbrød

Ret Tilbehør

Ingredienser

Dej:

  • 2 tsk. tørgær eller 20 g gær, smuldret
  • 600 gram Hvedemel fin
  • 300 gram Vand lunken
  • 50 gram Smør blødt i små stykker
  • 2 stk. Sukker
  • 1 tsk. Kardemomme
  • 0,5 tsk. Havsalt

Kanelsmør:

  • 120 gram Smør blødt
  • 2 tsk. Kanel
  • 1 tsk. Vaniljesukker

Sådan gør du

Dej:

  • Kom gær, mel, vand, smør, sukker og salt i røreskålen og ælt 2 min./Ælteprogram. Tip ud på en arbejdsoverflade og rul dejen til et rektangel (30 cm x 40 cm).

Kanelsmør:

  • Kom smør, kanel og vaniljesukker i røreskålen, og bland derefter 25 sek./hastighed 6.

Samling:

  • Forvarm ovnen til 200°C, og smør en springform | (Ø 26 cm)
  • Spred kanelsmørret over den udrullede dej, så det dækker hele dejen. Skær i 6 strimler (ca. 5 cm x 40 cm). Fold hver dejstrimmel flere gange, og sæt dem derefter på siden. Arranger de foldede dejstrimler i springformen, afslut i midten. Sættes til side i 5 minutter.
    Kanelbrød inden ovn
  • Stil springformen på en bageplade (fedt kan sive ud af springformen). Bages i 25-30 minutter (200°C), indtil det er godt bagt, og brødet lyder hult, når det bankes nedenunder. Server varm eller kold.
  • Pynt med glasur.... Haps haps haps