Go Back Email Link

Pølsebrød

Ret Tilbehør

Ingredienser

  • 50 gram smør skåret i mindre stykker, plus ekstra til smøring
  • 300 gram mælk
  • 20 gram gær smuldret eller 2 tsk. tørgær (8 g.)
  • 30 gram sukker
  • 550 gram hvedemel
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 stk. æg let pisket, til pensling

Sådan gør du

  • Smør en stor skål med lidt smør, og sæt den til side. Kom mælk, smør, gær og sukker i røreskålen, og varm i 3 min/37°C/hastighed 2.
  • Tilsæt hvedemel og salt, og ælt i 3 min. Læg dejen i den smurte skål, dæk den med husholdningsfilm eller et fugtigt viskestykke, og lad den hæve til dobbelt størrelse et varmt sted (ca. 1 time).
  • Beklæd en bageplade med bagepapir, og sæt den til side.
  • Størrelsen på brødene kan du variere afhængig af den pølse der skal i, form brødene efter ønsket form og læg dem på en bageplade, dæk den med husholdningsfilm eller et fugtigt viskestykke. Lad den igen hæve et varmt sted (ca. 30 minutter). Varm ovnen op til 180ºC imens.
  • Pensel brødene med en pisket æggeblomme og drys med sesam hvis ønsket. Bag i 12-14 minutter (180ºC), eller til brødene lyder hule, når der bankes på dem i bunden. Nyd brødene med det samme, eller giv dem lidt mindre så det kan genopvarmes inden de serveres som hotdogs.