Go Back Email Link

Dampet torsk med gullerods puré, konfiterede svampe, dampede grøntsager og maltjord

Ret Hovedret

Ingredienser

Maltjord

  • 250 g Smør
  • 200 g Hvedemel
  • 200 g brændt maltmel
  • 25 g Sukker

Konfiterede svampe

  • 2-300 g svampe fx. bøgehatte, mini kejserhatte eller enoki
  • 1,5 l neutral olie
  • 1 stk skalotteløg
  • 1 stk øko citron skal og saft
  • 2-3 kviste timian
  • 2 tsk Salt
  • 300 g Gulerødder
  • 200 g Søde kartofler
  • 150 g brunet smør
  • 100 g kold smør
  • salt og æbleeddike efter smag
  • 100 g Vand
  • 200 g Smør
  • 1 tsk Æbleeddike
  • 1 tsk Salt

Grøntsager

  • 600 g spæde grøntsager kan fx. være mini squash, små gulerødder, mini fennikel

Dampet fisk

  • 600 g hvid fisk kan fx. være lange eller torsk

Sådan gør du

Maltjord

  • Saml alle ingredienser i røreskålen 20 sek/hastighed 4. Æltes sammen i hånden. Rul dejen ud på en silikonemåtte eller et stykke bagepapir. Bages i 20-25 min. ved 175 gr. varmluft. Afkøles helt, gerne på frys, inden den blendes ved hastighed 10 i 4 sekunder.

Konfiterede svampe

  • Alle ingredienser placeres i kogeindsatsen, som efterfølgende sættes ned i rørerskålen. Tilsæt neutral olie indtil svampene er dækket. Konfiter 30 min/80 grader/hastighed 1.