Go Back Email Link
+ servings

Hveder

- indsendt af Birte
Ret Tilbehør
Antal 15 boller

Ingredienser

  • 100 gr smør
  • 250 gr mælk
  • 50 gr gær
  • 15 gr sukker
  • 2 stk æg
  • 1 tsk salt
  • 5 gr Kardemomme
  • 550 gr Hvedemel

Sådan gør du

  • Mælk, og gær hældes i røreskålen. Røres 3 min. / 37 grader / trin 2.
  • Resten af ingredienserne tilsættes og æltes, til dejen er blank: 6 – 8 min. / dejfunktion. Mel tilsættes ad to omgange, så man kan styre melmængden. Dejen skal være blød, lidt fugtig, glat og smidig.
  • Dejen hældes i en smurt skål og hæver ca. 45 min. under et fugtigt klæde til dobbelt størrelse.
  • 15 boller formes og placeres tæt sammen uden at røre hinanden på bageplade med bagepapir.
  • Efterhæver tildækket ca. 45 min. til dobbelt størrelse.
  • Alternativt kan bollerne hæve over gryde med dampende vand i ca. 20 min.
  • Bollerne pensles med æg, mælk eller vand og bages på ovnens midterrille ved 180 grader i 20 – 25 min.
  • Efter afkøling skæres bollerne igennem og ristes på brødrister eller i ovn ca. 5 min. ved 225 grader.
  • Spises med koldt smør.