Go Back Email Link

Kastanjesuppe

Ret Forret, Suppe

Ingredienser

  • 2 små skalotteløg
  • 1 fed Hvidløg
  • 10 gr smør
  • 22 gr kastanjer forkogte, pillede og vakuumpakkede
  • 100 gr sherry
  • 100 gr fløde
  • 600 gr hønse- eller grønsagsbouillon
  • 50 gr Parmesan skåret i mindre stykker

Tilsmagning

  • peber friskkværnet
  • ½ tsk friskrevet muskat
  • ½ tsk sukker
  • få dråber Tabasco eller ½ tsk. chilipasta valgfrit

Sådan gør du

  • Placer Parmesan i røreskålen og riv i 10 sek/hastighed 10.
  • Hældes i en skål og stilles til side.
  • Placer skalotteløg og hvidløg i røreskålen og hak i 3 sek/hastighed 5.
  • Tilføj smør og damp 2 min/Varoma/hastighed 1.
  • Tilføj Kastanjer i røreskålen (tag 5 stk, fra til pynt)
  • Tilføj hønse- eller grønsagsouillon, sherry og fløde og kog i 15 min/100 grader/hastighed 1.
  • Pureres 30 sek/hastighed 5.
  • Tilføj Parmesan og rør i 15 sek/hastighed 5.
  • Smages til med salt, peber, muskat, rørsukker og Tabasco, mens temperaturen holdes på 90 – 98 grader.
  • Server varm.

Noter

Det er vanskeligt at skaffe forkogte og vakuumpakkede kastanjer i Danmark. Nogle forretninger fører kastanjer på dåse, men de er som oftest knapt så gode som de vakuumpakkede. Så vidt vides forhandler kun Irma vakuumpakkede kastanjer i pakninger med 200 g. På udenlandske netsider kan man købe noget større pakninger. Tip: Har man tid og lyst, kan man selvfølgelig vælge friske kastanjer og selv koge og pille dem. Ønskes en lidt mere cremet suppe, forkoges 50 – 100 g skrællet bagekartoffel i mindre stykker i lidt vand i ca. 10 min. , før kastanjer og de øvrige ingredienser tilsættes. Den lille mængde kartoffel overdøver ikke kastanjesmagen.