Go Back Email Link

Kold ærtesuppe med rejer, friske ærter og mynte

– Magnus Sonne
Ret Forret, Suppe

Ingredienser

Suppe

  • 300 gr Ærter Frosne af god kvalitet
  • 90 gr skalotteløg finthakkede
  • 2 dl Yoghurt naturel
  • 6 dl Vand
  • 20 mynteblade
  • salt og citronsaft efter smag

Topping

  • 500 gr Ærter stadig i bælgen
  • 1 skalotteløg stort
  • 10 mynteblade
  • Olivenolie
  • 200 gr Rejer pil selv
  • Citronsaft

Sådan gør du

  • SUPPE: Placer ærter og skalotteløg i røreskålen sammen med 3 spsk. vand og 1 tsk. salt. Kør i 7 min/85 grader/på hastighed 1.
  • Køl ærter og løg ned i isvand, dryp fri for vand og placer dem i røreskålen sammen med vand yoghurt og mynteblade og blend i 5-6 min/hastighed 10 til suppen er ensartet.
  • Smag til med salt og citronsaft.
  • Sigt suppen igennem en finmasket sigte og kom suppen i køleskabet til den er helt kold. Smag til igen evt. med champagne.
  • TOPPING: Pil rejerne og mariner dem i citronsaft, salt og peber.
  • Bælg ærterne og snit skalotteløget og myntebladene fint.
  • Sautér ærterne i lidt olivenolie på en pande i 2-3 min.
  • Sluk panden og tilsæt løg og mynte og vend det sammen. Smag til med salt og citron og lad ærterne køle ned ved stuetemperatur.
  • Anret rejerne og ærterne i iskolde skåle. Servér dem og hæld den kolde ærtesuppe over ved bordet. Dryp lidt god oliveolie i suppen og nyd med perlende kold champagne og sommerfaklerne tændt!