Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Noter
Smaller
Normal
Larger
Add to Collection
Go to Collections
Udskriv
Pin
Skagensbrød
Husk at lave fordej et døgn inden brødet skal laves og spises.
Ret
Tilbehør
Ingredienser
Dag 1: Fordej
100
gr
Vand
1
gr
Gær
på str. med en ært
110
gr
Hvedemel
12/16 procent protein
25
gr
fuldkornsmel
Dag 2
300
gr
Vand
25
gr
Gær
75
gr
fuldkornsmel
12
gr
Salt
75
gr
blandede kerner/frø
(græskarkerner, sesamfrø solsikkekerner)
3
gr
malt
gør brødet lidt mørkere (Valgfrit)
10
gr
Sukker
20
gr
neutral olie
410
gr
Mel
Sådan gør du
Rør alt til fordej sammen med en gaffel og læg husholdningsfilm på og lad det stå til næste dag (ca. 12 timer).
Placer fordejen i røreskålen og placer vand, gær og rør 1 min /hastighed 4
Tilføj mel, fuldkornsmel, salt, blandede kerner/frø, sukker og malt og ælt i 8 min/dejfunktion
Tilføj olie og ælt igen i 3 min/dejfunktion. Dejen skal være lun når du mærker på den, ellers kør dejfunktion lidt længere.
Hæld dejen ud på et meldækket bord, kom husholdningsfilm eller noget andet der ikke suger fugten fra brødet, over dejen og lad det hvile 20 min.
Rul det lidt ud og læg det sammen til 2 brød eller lav et brød og rundstykker af resten
Pensel med vand, kom birkes på og lad det hæve til dobbelt størrelse, med husholdningsfilm over.
Bages 40 min på 220 grader, sprøjt vand i bunden af ovnen og luk dampen ud 3 gange i de sidste 12 minutter, så bliver brødet meget sprødt.
Noter
Tip: Rundstykker bages i 20 min ved 220 grader.