Go Back Email Link

Skagensbrød

Husk at lave fordej et døgn inden brødet skal laves og spises.
Ret Tilbehør

Ingredienser

Dag 1: Fordej

  • 100 gr Vand
  • 1 gr Gær på str. med en ært
  • 110 gr Hvedemel 12/16 procent protein 
  • 25 gr fuldkornsmel

Dag 2

  • 300 gr Vand
  • 25 gr Gær
  • 75 gr fuldkornsmel
  • 12 gr Salt
  • 75 gr blandede kerner/frø (græskarkerner, sesamfrø solsikkekerner)
  • 3 gr malt gør brødet lidt mørkere (Valgfrit)
  • 10 gr Sukker
  • 20 gr neutral olie
  • 410 gr Mel

Sådan gør du

  • Rør alt til fordej sammen med en gaffel og læg husholdningsfilm på og lad det stå til næste dag (ca. 12 timer).
  • Placer fordejen i røreskålen og placer vand, gær og rør 1 min /hastighed 4
  • Tilføj mel, fuldkornsmel, salt, blandede kerner/frø, sukker og malt og ælt i 8 min/dejfunktion
  • Tilføj olie og ælt igen i 3 min/dejfunktion. Dejen skal være lun når du mærker på den, ellers kør dejfunktion lidt længere.
  • Hæld dejen ud på et meldækket bord, kom husholdningsfilm eller noget andet der ikke suger fugten fra brødet, over dejen og lad det hvile 20 min.
  • Rul det lidt ud og læg det sammen til 2 brød eller lav et brød og rundstykker af resten
  • Pensel med vand, kom birkes på og lad det hæve til dobbelt størrelse, med husholdningsfilm over.
  • Bages 40 min på 220 grader, sprøjt vand i bunden af ovnen og luk dampen ud 3 gange i de sidste 12 minutter, så bliver brødet meget sprødt.

Noter

Tip: Rundstykker bages i 20 min ved 220 grader.