Go Back Email Link

Vanilje is

Ret Dessert

Ingredienser

  • 2 stk vaniljestang
  • 600 gr Sødmælk
  • 200 gr Piskefløde
  • 180 gr Sukker
  • 6 stk Æggeblommer
  • 1 ksnps salt

Sådan gør du

  • Halver vaniljestænger på langs og læg dem i røreskålen med mælk, piskefløde, sukker, æggeblommer og salt. 8 min / 90 Grader / Trin 2.
  • Fjern vaniljestængerne. Hæld blandingen i en form – dæk den til med film. Lad den køle af for derefter at fryse i mindst 10 timer.
  • Sæt isen i køleskabet 15 min. før servering. Skær den i stykker, læg i røreskålen 15 sek / Trin 9. Benyt herefter spatlen i 30 sek / Trin 6.

Noter

Du kan kombinere denne opskrift med f.eks. fersken, jordbær, chokolade og hasselnød. Hvis du ønsker kan du udelade 2 stk æggeblommer.