Go Back Email Link

Stop-Madspild-Suppe

Ret Forret, Suppe

Ingredienser

  • 500 gr kogevand gemt fra kogte eller dampede grøntsager
  • 1000 gr Grøntsagsbouillon evt. på terning
  • 50 gr Olivenolie
  • 1 stk løg
  • 1 fed Hvidløg
  • ½ stk rød chili
  • 3 stilke Bladselleri i mindre stykker
  • 1 stk Kartoffel melet kartoffel, skåret i mindre stykker
  • 1 stk Persillerod skåret mindre stykker
  • 0,25 stk blomkål inklusive det meste af stokken skåret i mindre stykker
  • Rester fra basilikumplanten både de spæde stængler og blade
  • Salt, peber, en smule rørsukker og evt. lidt chilipasta

Sådan gør du

  • Placer løg, hvidløg og chili i røreskålen og hak i 3 sek/hastighed 5.
  • Tilføj 25 g olie.
  • Sautéres 5 min/120 grader/hastighed 1.
  • Semidried tomater og peberfrugter, de øvrige grøntsager, krydderurter, grøntsagsvand og bouillon hældes i røreskålen og koges ca. 25 min/120 grader/hastighed 1, til alt er mørt.
  • Indholdet i røreskålen pureres i ca. 30 sek/ hastighed 5 – 6. Hastigheden øges trinvist, til suppen har nået passende konsistens.
  • Server varm.

Noter

Har man god tid, er det umagen værd at starte med semi-dried tomater og rød peber: Tomater og peberfrugter lægges med skærefladen opad på bageplade med bagepladepapir og pensles med ca. 25 g. olie. Bages i ovn ved 100 grader i ca. 2 timer, eller har man ikke så megen tid, ved 125 grader i ca. 1 time. Er suppen lidt for tyk, fortyndes med mere bouillon til ønsket konsistens, og suppen får et opkog. Smages til med salt, peber, rørsukker og evt. lidt chilipasta.