Alle ingredienser bortset fra kylling, kyllingefond og fløde hældes i røreskålen og blendes til marinade 5 sek/hastighed 5.
Kyllingen lægges i en plastikpose eller passende skål med låg og pensles rundhåndet både ind- og udvendig med marinaden. Marineres mindst 4 timer, men gerne natten over i køleskab.
Den marinerede kylling incl. den marinade, der ikke er optaget i kyllingen samt ca. 2 dl. af kyllingefonden placeres i stegepose og steges ca. 60 min. i forvarmet ovn ved 180-185 grader.
Kontroller at kyllingen er gennemstegt.
Stegeposen klippes op, væden hældes fra kyllingen gennem en sigte op i røreskålen, og overflødigt fedt skummes af.
Ønskes ekstra sprødt skind, efterbrunes kyllingen ved 225 grader i ca. 10 min. Kyllingen stilles til side og holdes varm.
Resten af kyllingefonden hældes i røreskålen til væden fra kyllingen og koges ca. 6 min. ved 100 grader/trin 1 uden målebæger i røreskålens låg og med kogeindsatsen placeret oven på låget, så væden damper lidt ind til passende sovsekonsistens.
Blend evt. kort tid, hvis sovsen ikke er tilfredsstillende glat.
Smages til med ca. 1 dl. fløde (kan udelades), salt, peber og evt. lidt limesaft.
Ønskes en tykkere sovs, kan den jævnes med Maizena.
Sovsen koges til slut igennem ca. 2 min. ved 100 grader/hastighed 1.
Serveres med kogte ris og en god salat.