Go Back Email Link

Fjerkræsboller i asiatisk sauce toppet med porre, chili og ristet sesam

Ret Forret

Ingredienser

  • 800 gr kyllingekød
  • 2-3 cm skrællet ingefær
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 tsk Salt
  • 1 porre (½ til fars ½ til topping)
  • 1 stor gulerod i grove stykker
  • 1 spsk Hvedemel
  • 1 æggeblomme

Sauce

  • 150 gr hoisinsauce
  • 80 gr peanutbutter
  • 120 gr tamari eller soya
  • 2 spsk Citronsaft
  • 5 gr sesamolie
  • 250 gr Vand

Topping

  • ½ porre
  • ½ rød chili
  • 2 tsk ristet sesam
  • koriander eller mynte valgfrit

Sådan gør du

Kødboller

  • Placer den halve porre, gulerod, ingefær og hvidløg i røreskålen og hak i 10 sek/hastighed 9
  • Tag det hakkede grønt op og stil til side.
  • Placer kød og salt i røreskålen og kør på 25 sek /hastighed 9.
  • Tilføj grøntsager og mel i røreskålen og kør på 1 min/hastighed 7.
  • Tilføj ægget og kør i 30 sek/hastighed 4 til farsen er samlet.
  • Form farsen til kødboller og kom dem på oliesmurte Varoma-bakken og Varoma-fad.

Sauce

  • Sauce Kør det hele på 95 grader/hastighed 2/Varoma med kødbollerne i Vaaroma i 25-27 min.
  • Sørg for at kødbollerne er helt gennemtilberedte. Smag saucen til med citron.

Topping

  • Snit porre og chili i helt tynde skiver. Pluk evt. urterne.

Servering

  • Kom kødbollerne på pinde og dyp dem i saucen. Drys med porre, chili og sesam og evt. koriander og mynte.
  • Server straks.