Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Noter
Smaller
Normal
Larger
Add to Collection
Go to Collections
Udskriv
Pin
Æblekage
– Indsendt af Birte
Ret
Dessert
Ingredienser
150
gr
sukker
150
gr
smør
Blødt
2
stk
æg
2 store eller 3 små
150
gr
mel
1
tsk
bagepulver
4
stk
æbler
Store (skrællede og skåret i både). Aromatiske madæbler egner sig bedst.
0,5
tsk
kanel
- Kan udelades
Perlesukker
100
gr
rosiner
- kan udelades
Sådan gør du
Hak mandlerne lidt groft 6 sek. / trin 6 og sæt dem til side i en anden skål.
Pulveriser sukker 15 sek. / trin 10.
Tillsæt smør og rør det skummende med sukker 2 min. / trin 4.
Isæt sommerfuglen.
Tilsæt æg og pisk 2 min. / trin 5.
Fjern sommerfuglen.
Tilsæt mel og bagepulver og rør 30 sek. / dejfunktion – evt. med spatel isat.
Hæld halvdelen af dejen i en smurt springform (diameter 26-28 cm.)
Fordel æbler, kanel og evt. rosiner ovenpå.
Fordel resten af dejen øverst.
Drys mandler og perlesukker på.
Bag ved 175 grader i ca. 55 min. på nederste rille i ovnen.
Noter
Nyd kagen enten kold eller lun med eller uden flødeskum/creme fraiche.