Go Back Email Link

Appelsin Marmelade

- Indsendt af Birte
Ret Tilbehør

Ingredienser

  • 75 gr Mandler
  • 150 gr Rørsukker Lyst
  • 1 kg Appelsiner Økologiske
  • 50 gr Vand
  • 20-30 gr Citronsaft
  • Kornene af 1 stang vanilje
  • 1 tsk Ingefær Friskrevet
  • Evt. geleringsmiddel

Sådan gør du

  • Smut mandlerne, hak dem groft ca. 6 sek. / trin 5 og hæld dem i en anden skål.
  • Pulveriser rørsukker 10 sek. / trin 10.
  • Skyl appelsinerne grundigt, riv skallen fra alle appelsinerne eller lav fine strimler med juliennejern uden at det hvide rives med.
  • Befri appelsinerne for den hvide skaldel, del dem i både, skær dem i mindre stykker og fjern eventuelle kerner.
  • Hæld appelsinstykker og -skal i røreskålen til sukkeret og hak ca. 10 sek. / trin 6.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser.
  • Kog uden målebæger isat men med kogeindsatsen oven på låget – for at undgå sprøjt – ca. 15 min. / Varoma. Bobler massen for meget, kan temperaturen sænkes til 100 eller 95 grader.
  • Tilberedt med Varoma vil marmeladen dampe noget ind og tykne, så geleringsmiddel bliver overflødigt. Ønsker man kortere kogetid, bliver marmeladen måske så tyndtflydende, at geleringsmiddel er relevant.
  • Hæld marmeladen på Atamon- eller spiritusskyllede glas.

Noter

Marmeladen smager godt på brød men er også velegnet til at lægge mellem to lag honningkage til erstatning for eller som supplement til smørcreme. Marmeladen passer desuden fint i en dressing til grønkålssalat af finthakkede grønkålsblade og små æblestykker: Til dressingen bruger man et par spsk. appelsinmarmelade, der røres tyndt med en mild olie og smages til med æbleeddike. Vil man gøre lidt ekstra ud af salaten, ristes en lille håndfuld groft hakkede mandler eller nødder i honning, inden de vendes i salaten. – Især valnødder passer perfekt til grønkålen.