Go Back Email Link
+ servings

Konfektkage

En lækker smovset kage, der er super nem at lave.
Ret Dessert, jul
Antal 8

Ingredienser

BUND

  • 125 gram Smør
  • 140 gram Hvedemel
  • 140 gram Brunfarin
  • 50 gram kokos

KARAMELFYLD

  • 1 dåse Kondenseret mælk
  • 1 spsk. Sirup evt. ahornsirup
  • 30 gram Smør
  • 1 nip Salt

CHOKOLADETOPPING

  • 125 gram Mørk chokolade
  • 25 gram Smør

Sådan gør du

BUND

  • Kom mel, smør, kokos og brunfarin i skålen. Kør i 3 min. hastighed 6.
  • Tryk dejen ud i en form ca. 20 x 20. cm. Bag den i 15 min. ved 175° C. Tag bunden ud, og lad den køle lidt.

KARAMELFYLD

  • Kom kondenseret mælk, sirup, smør og salt i skålen. Rør det i 15 min. ved 105° C hastighed 2. Hæld det derefter over bunden og bag det hele i ovnen i 15 min. ved 175° C. Lad det herefter køle af.

CHOKOLADETOPPING

  • Tilsæt chokolade og smør i skålen og lad det smelte ved 60° C hastighed 3. Hæld det over kagen og lad den køle helt af.
  • Den kan sagtens holde sig i flere dage i køleskabet. Server den kold og skåret ud i små hapsere.