Go Back Email Link

Hindbærmousse kager by Vibeke

Ret Dessert, nytår, sødt

Ingredienser

Hindbærmousse

  • 1,5 blad Husblas
  • 0,5 stk Vaniljestang
  • 60 g Sukker
  • 200 g Piskefløde
  • 130 g Hindbær

Kiks bund

  • 50 g Mandler eller hasselnødder
  • 10 g Smør, blødt
  • 50 g Farin
  • 145 g Hvedemel
  • 0,5 tsk Bagepulver
  • 1 stk Æggeblomme
  • lidt Flagesalt
  • lidt Lakridspulver

Klar gelé

  • 3 stk Husblas
  • 200 g Vand
  • 200 g Sukker
  • evt Frugtfarve

Sådan gør du

Hindbærmousse

  • Læg husblas i blød, i koldt vand. 
  • Kom vanilje, sukker og hindbær i TM, varm det op til 50 grader
  • Vrid husblas fri for vand og kom det i skålen til hindbærrene. Kør det hele i 30 sek./ hastighed 4
  • Hæld det over i en anden stor skål og lad det afkøle til ca. 30 grader
  • Pisk fløden næsten stiv
  • Vend piskefløden i hindbærrene. Kom det i en sprøjtepose og fyld det i forme, eller på en lagkage, sæt det på Frost. Så er de nemme at få ud af gummiformene og lægge på bundene.

Kiks bund

  • Start med at blendenødderne, som du ønsker dem som grov mel.
  • Kom alle de andre ting i skålen til nøde melet. Kør det sammen på 1 min. / hastighed 3-4. Sæt det på køl ca 45 minutter.
  • Rul dejen du i 2 cm tykkelse, brug en udstikker der passer til størrelsen på moussen.
  • Bag dem i 6-8 minutter på180 g varmluft.

Klar gelé

  • Sæt husblas i blød
  • Varm vandet og sukker i TM op til 50 grader
  • Tag låget af og put de bløde husblas i skålen. Sørg for at de ikke bliver lagt på selve kniven. Kør det hele 20 sek./ hastighed 4

Saml kagen

  • Når hindbærmousse er frosset, tag dem ud af formene
  • hæld gelé over dem
  • sæt dem på bundene
  • Pynt dem så snart de er overhældt med gelé . Evt små marengs, chokolade eller hvad du syntes.