1kgjordskokkerRensede/skrabede. Gem 2-3 stykker til anretning.
1pastinak
3-4skalotteløg
2fedHvidløg
3porrer
2dltør hvidvin
5dlfløde
1lhønsefond
citronskal
karsetil pynt
frisk dildtil pynt
laksvarm eller koldrøget ca. 100 gram pr. Pers.
Sådan gør du
De klargjorte (skrællede) jordskokker og pastinak skæres i terninger.
Placer løg og hvidløg i røreskålen og hak
i 3 sek/hastighed 5.
Svits løg, hvidløg og rødder med smør 6 min/ 100 grader/hastighed 2 med omvendt rotation uden at det tager farve.
Kom kyllingefond, hvidvin og muskatnød i røreskålen og kog i 15-20 min/100 grader/hastighed omrøring
Blend suppen i så 30 sek/hastighed 10. Lad suppen hvile og imens...
Skær de resterende jordskokker på mandolin, og friter I olie til gyldne, læg til afdrypning på fedtsugende papir.
Riv lidt citronskal med et fint rivejern og gem det til anretningen.
Laksen soigneres og skæres I 1×1 cm tern.
Karsen klippes og dilden plukkes.
Slutteligt smørdampes / sauteres (til al dente) de rensede porrer som skæres længderet (skråt) og sauterer i 10 min/120 grader/hastighed 0,5 med omvendt rotation.
Porrer lægges dekorativt I bunden af skålen.
Suppen bringes i kog 10 min/100 grader/hastighed 0,5 og fløden kommes i. Smages til med salt, peber og evt. lidt citronsaft. Blend suppen hårdt op lige inden servering.
Noter
Tip: Pynt eventuelt med hjemmelavede brødcroutoner.