Skip to main content

Jordskokkesuppe med røget laks

Jordskokkesuppe med røget laks

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Forret, Suppe

Ingredienser

  • 1 kg jordskokker Rensede/skrabede. Gem 2-3 stykker til anretning.
  • 1 pastinak
  • 3-4 skalotteløg
  • 2 fed Hvidløg
  • 3 porrer
  • 2 dl tør hvidvin
  • 5 dl fløde
  • 1 l hønsefond
  • citronskal
  • karse til pynt
  • frisk dild til pynt
  • laks varm eller koldrøget ca. 100 gram pr. Pers.

Sådan gør du

  • De klargjorte (skrællede) jordskokker og pastinak skæres i terninger.
  • Placer løg og hvidløg i røreskålen og hak i 3 sek/hastighed 5.
  • Svits løg, hvidløg og rødder med smør 6 min/ 100 grader/hastighed 2 med omvendt rotation uden at det tager farve.
  • Kom kyllingefond, hvidvin og muskatnød i røreskålen og kog i 15-20 min/100 grader/hastighed omrøring
  • Blend suppen i så 30 sek/hastighed 10. Lad suppen hvile og imens...
  • Skær de resterende jordskokker på mandolin, og friter I olie til gyldne, læg til afdrypning på fedtsugende papir.
  • Riv lidt citronskal med et fint rivejern og gem det til anretningen.
  • Laksen soigneres og skæres I 1×1 cm tern.
  • Karsen klippes og dilden plukkes.
  • Slutteligt smørdampes / sauteres (til al dente) de rensede porrer som skæres længderet (skråt) og sauterer i 10 min/120 grader/hastighed 0,5 med omvendt rotation.
  • Porrer lægges dekorativt I bunden af skålen.
  • Suppen bringes i kog 10 min/100 grader/hastighed 0,5 og fløden kommes i. Smages til med salt, peber og evt. lidt citronsaft. Blend suppen hårdt op lige inden servering.

Noter

Tip: Pynt eventuelt med hjemmelavede brødcroutoner.
Del dette:
X