Forfatter: Katarina

Hot dogs

Hot dogs

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Snack
Antal: 15 stk

Ingredienser

  • 90 g mælk gerne sødmælk
  • 20 g sukker
  • 60 g smør blødt og i mindre stykker
  • 15 g gær frisk
  • 3 stk æg
  • 300 g hvedemel og lidt til bordpladen
  • 0,5 ts salt
  • 15 stk pølser
  • 1 ts sesamfrø valgfrit

Sådan gør du

  • Hæld mælk i blandeskålen, tilsæt sukker og 30 g smør og opvarm 1 min / 37 ° C / hastighed. 2.
  • Tilsæt gær og 2 æg, bland 3 sek / hastighed. 3.
  • Tilsæt mel og salt, ælt dejen i 3 min.
  • Tilsæt 30 g smør, ælt igen dejen i 1 min.
  • Hæld dejen i en smurt skål, dæk til og lad det hæve i ca. 1 time.
  • Forvarm ovnen til 250 ° C og beklæd bagepladen med bagepapir.
  • Tag dejen ud på den drysset med mel bordplade. Rul ud i et rektangel (30 x 40 cm), skær derefter i strimler (2 x 40 cm) med spatlen.
  • Slå det sidste æg ud i en skål.
  • Pak hver pølse som en spiral med dej strimlen og placer hot dog’en på bagepladen.
  • Pensl med pisket æg og drys evt. med sesamfrø.
  • Bages i 8-10 minutter (250 ° C).
  • Kan spises varme eller kølige.
Del dette:
Rabarber trifli på Thermomix

Rabarber trifli

Rabarber trifli på Thermomix

Ingredienser

Rabarbermousse

  • 500 g rabarber skåret i stykker på 2 cm
  • 120 g Sukker
  • 10 g Citronsaft friskpresset

Vaniljecreme

  • 60 g kiks eller makroner
  • 60 g Sukker
  • 1/2 vaniljestang
  • 400 g mælk
  • 3 stk Æggeblommer
  • 25 g majsstivelse

Flødeskum

  • 100 g Piskefløde
  • 50 g mascarpone

Sådan gør du

Rabarbermousse

  • Anbring rabarber i røreskålen, tilsæt sukker og citronsaft og kog 6 min / 100 ° C / omvendt rotation / hastighed 0,5.
  • Hæld blandingen i en anden skål og sæt det på køl. Vask og tør røreskålen.

Vaniljecreme

  • Anbring kiks i røreskålen, hak 4 sek. / hastighed 5 – hæld over i en lille skål og sæt det til side.
  • Put sukker og vanilje i røreskålen, og mal 15 sek. / hastighed. 9. Skrab vaniljesukker i bunden af røreskålen med en spatel.
  • Tilsæt mælk, æggeblommer og stivelse, bland 30 sek / hastighed 6. Fjern målebægeret, kog uden målebæger 8 min / 100 ° C / hastighed 2.
  • Hæld blandingen over i en anden beholder, sæt den i køleskabet for at køle den helt ned.
  • Vask og tør røreskålen. Lad den køle af i min. 15 min.

Flødeskum

  • Sæt sommerfuglen på i den kolde røreskål og tilsæt piskeflødefløde og mascarpone - derefter pisk det ved hast. 3 (uden at indstille tiden, indtil konsistensen af flødeskum opnås)
  • Tag sommerfuglen af.
  • Put den tidligere tilberedte rabarbermousse i 6 glas, læg afkølet vaniljecreme oven på moussen og derefter flødeskum med mascarpone.
  • Drys med hakkede kiks og server straks eller efter afkøling.
Del dette:
Kransekage på Thermomix

Kransekage

Kransekage på Thermomix

Ingredienser

Kransekage

  • 500 gr Marcipan
  • 125 gr Flormelis
  • 1,5 stk Æggehvide

Glasur

  • 1 stk Æggehvide
  • 150 gr Sukker
  • 4-5 dråber Citronsaft eller 0,5 tsk hvid balsamico

Sådan gør du

Kransekage

  • Placer alle ingredienser i røreskålen og ælt 4 min/dej funktion
  • Dejen pakkes ind i film og lægges på køl 3-4 timer, eller natten over.
  • Dejen trilles til pølser, med 4 centimeters mellemrum mellem pølserne.
  • Bages ved 200 g i ca. 10 minutter, på bagepapir og 2 bradepander (for at forhindre for meget undervarme)

Glasur

  • Hæld sukker i røreskålen, og mal i 20 sek/hastighed 10.
  • Tilsæt æggehvide og citronsaft, og bland i 10 sek/hastighed 6.
Del dette:
Frederiksberg
  • Smallegade 28
    Tlf. (23702050)
    Kun i butikkens åbningstid. 

Åbningstider
  • Tors. - Fre.: 12:00-17:00 
    Lør.: 10:00-14:00
    Lukket på helligdage. 

Hillerød
  • Frydenborgvej 27S
    Kundeservice tlf. (30507055)


Åbningstider
  • Man.-fre.: 9:00-15:00.
    Åbent efter aftale udover åbningstid
    Lukket på helligdage.


X