Skip to main content

Forfatter: Katarina

Kylling med ris & grøntsager

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Hovedret
Antal: 4

Ingredienser

Kylling med ris & grøntsager

  • 600 g Kyllingebrystfileter, uden skind, skåret i ca 2 cm stykker
  • 0,5 tsk Salt
  • 0,5 tsk Sort peber, støt
  • 0,5 tsk Sød paprika
  • 0,5 tsk Gurkemeje
  • 20 g Olie
  • 200 g Gulerødder, i ca 2 cm stykker
  • 200 g Squash, i ca 2 cm stykker
  • 150 g Rød peber, i ca 2 cm stykker
  • 2 tsk Grøntsagsbouillonkoncentrat
  • 250 g Ris
  • 1200 g Vand

Sauce

  • 20 g Persille, frisk, kun blade
  • 170 g Løg, skåret i ottendesele
  • 30 g Olie
  • 200 g Flødeost
  • 2 tsk Sennep
  • 0,5 tsk Salt
  • 0,25 tsk Sort peber, støt
  • 0,75 tsk Sød paprika
  • 20 g Majsstivelse kan undlades

Sådan gør du

Kylling med ris & grøntsager

  • Sæt en skål på låget af røreskålen, vej kyllingen, tilsæt salt, peber, sød paprika, gurkemeje og 15 g olie og rør sammen. Læg den marinerede kylling i den nederste del af Varomaen og stil til side.
  • Kom gulerødder, squash og peberfrugt i røreskålen og hak 4 sek./hastighed 5. Overfør de hakkede grøntsager til Varoma-bakken og stil til side.
  • Kom grøntsagsfonden i røreskålen, tilsæt de resterende 5 g olie og vand. Indsæt indsatskurven og vej risene ind i den. Læg Varomaen med kylling og grøntsager på røreskålens låg og damp i 25 min/Varoma/hastighed 1.
    Fjern Varoma-bakken og sæt den til side.
  • Fjern forsigtigt indsatskurven ved hjælp af spatelen, overfør risene til en anden beholder og stil til side. Tilsæt de kogte grøntsager, bland grundigt med en spatel, tilsæt den kogte kylling og stil til side et lunt sted. Hæld den resterende væske fra røreskålen efter tilberedning i en anden beholder og gem den. Vask og tør røreskålen.

Sauce

  • Kom persille i en ren og tør røreskål og hak 5 sek./hastighed 8. Overfør til en anden beholder og stil til side.
  • Put løget i røreskålen, tilsæt olie og svits det 5 min./Varoma/hastighed 2.
  • Tilsæt 300 g væske fra tidligere dampning, flødeost, sennep, salt, peber, sød paprika og stivelse og sæt den på jævner-funktion ved 100 grader.
  • Tilsæt hakket persille og bland grundigt med en spatel. Server kyllingen med "grøntsagsris" som hovedret.
Del dette:

Fiske suppe

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Forret, Suppe
Antal: 6

Ingredienser

  • 300 g Porrer
  • 2 stk Hvidløg, fed
  • 1 stk Rød peber
  • 200 g Fløde
  • 300 g Fisk laks, torsk eller anden fisk uden ben
  • 30 g Olivenolie
  • 30 g Smør
  • 600 g Vand
  • lidt Salt
  • lidt Peber
  • lidt Karry
  • lidt Hummer-pasta eller fiske fond
  • evt Store rejer

Sådan gør du

  • Kom halvdelen af porrer, hvidløg, chili og rød peber i rørskålen. Hak 4 sek./hast. 5
  • Tilsæt olivenolie, smør, karry, fiskefond og sauter 5 min./120 gr./hast. 1
  • Tilsæt vand, salt, peber og kog 10 min./100 gr./hast. 1
  • Læg resterende porrer i Varoma-skålen, og fisken på Varoma-bakken. Damp 10 min/Varoma/hast. 2
  • Sæt Varoma til side. Kom fløde i rørskålen og kør 1 min./hast 5-10 (øg hastigheden langsomt op fra 5 til 10)
  • Fordel fisken, porrer (evt rejer) i dybe tallerkner og hæld suppen over.
  • Serverer brød eller flutes til.
Del dette:

Hindbærmousse kager by Vibeke

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Dessert, nytår, sødt

Ingredienser

Hindbærmousse

  • 1,5 blad Husblas
  • 0,5 stk Vaniljestang
  • 60 g Sukker
  • 200 g Piskefløde
  • 130 g Hindbær

Kiks bund

  • 50 g Mandler eller hasselnødder
  • 10 g Smør, blødt
  • 50 g Farin
  • 145 g Hvedemel
  • 0,5 tsk Bagepulver
  • 1 stk Æggeblomme
  • lidt Flagesalt
  • lidt Lakridspulver

Klar gelé

  • 3 stk Husblas
  • 200 g Vand
  • 200 g Sukker
  • evt Frugtfarve

Sådan gør du

Hindbærmousse

  • Læg husblas i blød, i koldt vand. 
  • Kom vanilje, sukker og hindbær i TM, varm det op til 50 grader
  • Vrid husblas fri for vand og kom det i skålen til hindbærrene. Kør det hele i 30 sek./ hastighed 4
  • Hæld det over i en anden stor skål og lad det afkøle til ca. 30 grader
  • Pisk fløden næsten stiv
  • Vend piskefløden i hindbærrene. Kom det i en sprøjtepose og fyld det i forme, eller på en lagkage, sæt det på Frost. Så er de nemme at få ud af gummiformene og lægge på bundene.

Kiks bund

  • Start med at blendenødderne, som du ønsker dem som grov mel.
  • Kom alle de andre ting i skålen til nøde melet. Kør det sammen på 1 min. / hastighed 3-4. Sæt det på køl ca 45 minutter.
  • Rul dejen du i 2 cm tykkelse, brug en udstikker der passer til størrelsen på moussen.
  • Bag dem i 6-8 minutter på180 g varmluft.

Klar gelé

  • Sæt husblas i blød
  • Varm vandet og sukker i TM op til 50 grader
  • Tag låget af og put de bløde husblas i skålen. Sørg for at de ikke bliver lagt på selve kniven. Kør det hele 20 sek./ hastighed 4

Saml kagen

  • Når hindbærmousse er frosset, tag dem ud af formene
  • hæld gelé over dem
  • sæt dem på bundene
  • Pynt dem så snart de er overhældt med gelé . Evt små marengs, chokolade eller hvad du syntes.
Del dette:

Kærlighed til dit immunforsvar

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Dessert, Snack
Forb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 1 stk Ananas, moden, skåret i stykker ca 500 g
  • 3 stk Appelsiner, uden hvide hinde og kerner, skåret i stykker ca 500 g
  • 3 stk Citroner, uden hvide hinde og kerner, skåret i stykker ca 140 g
  • 30 g Gurkemeje, frisk med skind, skåret i stykker eller 1 tsk malet gurkemeje
  • 30 g Ingefærrod, frisk med skind, skåret i 2 mm skiver
  • 1/4 ts Sort peber, stødt

Sådan gør du

  • Kom ananas, appelsiner, citroner, gurkemeje og ingefær i røreskålen, tilsæt peber og bland 20 sek/hastighed 10. Si drinken gennem en finmasket si. Hæld i en ren, tidligere steriliseret glasflaske (ca. 0,7 l). Immunitetsskud bør administreres i portioner på 50-100 ml (se tip).
  • Hints & Tips
    Shots er koncentrerede drikke baseret på naturlige ingredienser, serveret i små mængder (50-100 g pr. portion). De er intense i smagen og fulde af værdifulde næringsstoffer. De bør indtages som et supplement til en daglig, afbalanceret kost.
    Den sundeste ingrediens i gurkemeje er curcumin – en antioxidant med stærke anti-inflammatoriske egenskaber. For at øge dets absorption i kroppen er det bedst at indtage det med ingredienser, der også indeholder piperin – en forbindelse indeholdt i sort peber.
    Immunitetsskud kan opbevares i op til 5 dage i køleskabet. Drikken skal rystes før brug. Flaskerne, hvori drikkevaren skal opbevares, skal vaskes grundigt i varmt vand med opvaskemiddel. Skyl dem med kogende vand, og tør dem derefter med en ren køkkenklud eller køkkenrulle. Flaskerne kan også varmes i en forvarmet ovn til 100˚C i 20-30 minutter.
    Ovenstående opskrift bør ikke betragtes som en medicin.
    For at fjerne gul misfarvning fra røreskålens låg skal du placere den på et solrigt sted i et par timer.
Del dette:

Ingefærshot booster

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Drinks, Tilbehør
Forb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 10 minutter

Ingredienser

  • 40 g Frisk ingefærrod, skåret i 2 mm skiver
  • 5 g Frisk gurkemeje, skåret i stykker
  • 2 knivspids Peber, friskkværnet
  • 50 g Honning
  • 120 g Citronsaft, fruskpresset

Sådan gør du

  • Kom ingefær og gurkemeje i, tilsæt peber, honning og citronsaft i røreskålen og bland 1 min/hastighed. 10. Skrab ingredienserne fra siderne af røreskålen med en spatel og bland i yderligere 30 sek/hastighed. 10. Si indholdet af røreskålen gennem en finmasket si ned i en tætlukket krukke eller glasflaske (se tip), og tryk ned med en ske for at presse så meget væske ud som muligt. Kassér den stødte ingefær og gurkemeje. Ingefær- og gurkemejeimmunitetsskud bør indtages i 2-3 spiseskefulde (ca. 30-45 g) ufortyndet eller blandet med en lille mængde varmt vand (ca. 125 g).
  • Hints & Tips
    Shots er koncentrerede drikkevarer baseret på naturlige ingredienser, serveret i små mængder. De er intense i smagen og fulde af værdifulde næringsstoffer. De bør indtages som et supplement til en daglig, afbalanceret kost.
    Den sundeste ingrediens i gurkemeje er curcumin – en antioxidant med stærke anti-inflammatoriske egenskaber. For at øge dets absorption i kroppen er det bedst at indtage det med ingredienser, der også indeholder piperin – en forbindelse indeholdt i bl.a. sort peber.
    Ingefær-gurkemeje immunitetsskud kan opbevares i op til 5 dage i køleskabet. Drikken skal rystes før brug. Flaskerne, hvori drikkevaren skal opbevares, skal vaskes grundigt i varmt vand med opvaskemiddel. Skyl dem med kogende vand, og tør dem derefter med en ren køkkenklud eller køkkenrulle. Flaskerne kan også varmes i en forvarmet ovn til 100˚C i 20-30 minutter.
    Shots kan også fryses i en isbakke og opbevares i fryseren i op til 2 uger. De skal optøs eller opløses i varmt vand før indtagelse.
    Ovenstående opskrift bør ikke betragtes som en medicin.
    For at fjerne gul misfarvning fra røreskålens låg skal du placere den på et solrigt sted i et par timer.
Del dette:

Choko/kaffe mandler

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Dessert, jul, Snack, sødt
Keyword: dessert, jul
Forb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 1 stk Æggehvide
  • 1 knsp Salt
  • 100 g Sukker
  • 1 tsk Vaniljesukker lavet på TM/ eller 2 tsk alm
  • 0,5 tsk Kardemomme, stødt
  • 1 spsk Kanel, støt
  • 1 spsk Kakao
  • 1 spak Kaffe, instant
  • 500 g Mandler

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 150°C. Beklæd en bradpande med bagepapir og stil til side.
  • Sæt sommerfuglen på. Hæld æggehvide, tilsæt salt og pisk i 2 min/hastighed 3,5 eller indtil æggehvide er stift.
  • Tilsæt sukker, vaniljesukker, kardemomme, kanel, kakao og kaffe, pisk yderligere 20 sek/hastighed 3.5. Fjern sommerfuglen. Skrab ingredienserne ned langs siderne af røreskålen med en spatel.
  • Tilsæt mandler, bland 20 sek/omvendt rotation/hastighed. 1. Rør derefter rundt med en spatel og hæld mandlerne på den tidligere forberedt bradepande.
  • Bag i 15 minutter (150°C). Lad mandlerne stå på bagepladen for at køle af i cirka 20 minutter, og del dem derefter i mindre stykker.
Del dette:

Rabarberchutney

Rabarberchutney

Rabarberchutney

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Tilbehør
Keyword: chutney, rabarber

Ingredienser

  • 120 g løg hvide, skåret i halve
  • 25 g ekstra jomfruolivenolie
  • ½ chili efter smag
  • 2 cm ingefær efter smag, valgfrit
  • 250 g rabarber skåret i mindre stykker (2 cm)
  • 40 g farin
  • 10 g æbleeddike
  • 1 knivspids salt

Sådan gør du

  • Tilføj løg i røreskålen, og hak i 5 sek/hastighed 5. Benyt spatlen til at skrabe indhold ned fra røreskålens sider.
  • Tilføj ekstra jomfruolivenolie, chili og ingefær, og sautér derefter i 5 min/120°C/hastighed 1.
  • Tilsæt rabarber, farin, æbleeddike og salt irøreskålen, og tilbered i 8 min/100°C/omvendt rotation/hastighed 0,5. Server straks
Del dette:

Hot dogs

Hot dogs

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Snack
Antal: 15 stk

Ingredienser

  • 90 g mælk gerne sødmælk
  • 20 g sukker
  • 60 g smør blødt og i mindre stykker
  • 15 g gær frisk
  • 3 stk æg
  • 300 g hvedemel og lidt til bordpladen
  • 0,5 ts salt
  • 15 stk pølser
  • 1 ts sesamfrø valgfrit

Sådan gør du

  • Hæld mælk i blandeskålen, tilsæt sukker og 30 g smør og opvarm 1 min / 37 ° C / hastighed. 2.
  • Tilsæt gær og 2 æg, bland 3 sek / hastighed. 3.
  • Tilsæt mel og salt, ælt dejen i 3 min.
  • Tilsæt 30 g smør, ælt igen dejen i 1 min.
  • Hæld dejen i en smurt skål, dæk til og lad det hæve i ca. 1 time.
  • Forvarm ovnen til 250 ° C og beklæd bagepladen med bagepapir.
  • Tag dejen ud på den drysset med mel bordplade. Rul ud i et rektangel (30 x 40 cm), skær derefter i strimler (2 x 40 cm) med spatlen.
  • Slå det sidste æg ud i en skål.
  • Pak hver pølse som en spiral med dej strimlen og placer hot dog’en på bagepladen.
  • Pensl med pisket æg og drys evt. med sesamfrø.
  • Bages i 8-10 minutter (250 ° C).
  • Kan spises varme eller kølige.

Del dette:

Rabarber trifli

Rabarber trifli på Thermomix

Ingredienser

Rabarbermousse

  • 500 g rabarber skåret i stykker på 2 cm
  • 120 g Sukker
  • 10 g Citronsaft friskpresset

Vaniljecreme

  • 60 g kiks eller makroner
  • 60 g Sukker
  • 1/2 vaniljestang
  • 400 g mælk
  • 3 stk Æggeblommer
  • 25 g majsstivelse

Flødeskum

  • 100 g Piskefløde
  • 50 g mascarpone

Sådan gør du

Rabarbermousse

  • Anbring rabarber i røreskålen, tilsæt sukker og citronsaft og kog 6 min / 100 ° C / omvendt rotation / hastighed 0,5.
  • Hæld blandingen i en anden skål og sæt det på køl. Vask og tør røreskålen.

Vaniljecreme

  • Anbring kiks i røreskålen, hak 4 sek. / hastighed 5 – hæld over i en lille skål og sæt det til side.
  • Put sukker og vanilje i røreskålen, og mal 15 sek. / hastighed. 9. Skrab vaniljesukker i bunden af røreskålen med en spatel.
  • Tilsæt mælk, æggeblommer og stivelse, bland 30 sek / hastighed 6. Fjern målebægeret, kog uden målebæger 8 min / 100 ° C / hastighed 2.
  • Hæld blandingen over i en anden beholder, sæt den i køleskabet for at køle den helt ned.
  • Vask og tør røreskålen. Lad den køle af i min. 15 min.

Flødeskum

  • Sæt sommerfuglen på i den kolde røreskål og tilsæt piskeflødefløde og mascarpone - derefter pisk det ved hast. 3 (uden at indstille tiden, indtil konsistensen af flødeskum opnås)
  • Tag sommerfuglen af.
  • Put den tidligere tilberedte rabarbermousse i 6 glas, læg afkølet vaniljecreme oven på moussen og derefter flødeskum med mascarpone.
  • Drys med hakkede kiks og server straks eller efter afkøling.

Del dette:
  • 1
  • 2
X