Skip to main content

Forfatter: Katarina

Ingredienser

  • 350 g Kalkunbryst, uden skind og ben, skåret i 2 cm stykker
  • 250 g Røget bacon, uden skind og ben, røget, skåret i 1 cm tern
  • 200 g Kyllingelever
  • 2 stk Laurbærblade
  • 2 stk Allehånde korn
  • 1 stk Rundstykke, tør evt. 2 stk toastbrød, endeskiver
  • 100 g Champingions
  • 100 g Løg, i kvarte
  • 20 g Olivenolie
  • 2 stk Æg
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peber
  • 3 kn sp Muskatnød
  • 600 g Vand

Sådan gør du

  • Hæld vand i røreskålen, sæt kurven ind og læg kalkunbryst, bacon, lever, laurbærblad og allehånde ind i den. I stedet for målebægeret placeres Varoma-fadet uden låg på røreskålens låg og dampes i 30 min/Varoma/hastighed 1.
    Fjern kurven med en spatel og stil den til side. Fjern laurbærbladet og allehånde fra kurven. Hæld kogefonden fra røreskålen i en skål, tilsæt brødet, lad det trække i ca. 5 minutter, sæt til side. Fjern derefter bollen og kasserer den resterende bouillon.
  • Kom champignons og løg i røreskålen og hak 4 sek./hastighed 5. Brug en spatel til at skrabe ingredienserne ned langs siderne af røreskålen.
  • Forvarm ovnen til 200°C. Smør en "kageform" (30 x 12 x 10 cm) og stil til side.
  • Tilsæt olivenolie, lad det simre 3 min./120°C/hastighed 1.
  • Tilsæt kød, brød, æg, salt, peber og muskatnød, bland 15 sek./hastighed 9. Skrab ingredienserne fra siderne af røreskålen med en spatel og bland i yderligere 45 sek./hastighed 4,5. Hæld røreskålens indhold i kageformen og bag i 50 minutter (200°C). Tag ud af ovnen og stil til afkøling.
Del dette:

Margueritkage

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Dessert, sødt

Ingredienser

  • 200 g Mandler
  • 140 g Sukker
  • 20 g Citronskal, økologisk uden albedoen (hvide hinde) i mindre stykker
  • 150 g Smør i mindre stykker
  • 4 stk Æg
  • 100 g Hvedemel
  • 1 tsk Bagepulver
  • 80 g Citronsaft fra ca. 2 stk
  • Flormelis til pynt
  • Marmelade til pynt
  • Olie til smørring

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180°C.
  • Kom mandler i røreskål og mal 10 sek. /hastighed 8. Hæld i en anden beholder og stil til side.
  • Hæld sukker i røreskålen, tilsæt citronskal og mal 15 sek./hastighed 10. Brug en spatel til at skrabe ingredienserne ned langs siderne af røreskålen.
  • Tilsæt smør, smelt 4 min./70°C/hastighed 2. Smør imens silikone blomst-formen med olie med en pensel og stil til side.
  • Tilsæt malede mandler, æg, mel, bagepulver og citronsaft i røreskålen og bland 15 sek/hastighed. 3. Overfør dejen til den forberedte form.
    Bag i 30-35 minutter (180°C), Tjek med en tændstik om kagen er færdig. Tændstikken skal være tør, når den stikkes i kagen. Tag den bagte kage ud af ovnen, sæt den til side i 10-15 minutter. Tag den derefter forsigtigt ud af formen og læg den på en rist. Efter afkøling drysser du kagen med flormelis og pynt midten med marmelade. Server forårets margueritkage som dessert.
Del dette:

Ingredienser

  • 150 g Marmelade tyk
  • 3 stk Æg
  • 80 g Sukker
  • 75 g Hvedemel
  • Birkes til at drysse kagerne med

Sådan gør du

  • Sæt sommerfuglen på. Put æggene, tilsæt sukker i røreskålen og opvarm 6 min./37°C/hastighed 4, derefter pisk 6 min./hastighed 4.
    Forvarm imens ovnen til 180°C, varmluft. Beklæd 2 bageplader med bagepapir og stil til side.
    Fjern sommerfuglen. Overfør blandingen til en stor skål og stil til side.
  • Sæt en skål på røreskålens låg og afvej melet. Tilsæt gradvist melet til æggemassen, bland forsigtigt med en spatel, indtil ingredienserne er helt blandet sammen.
  • Overfør dejen til en sprøjtepose med en rund tyl (Ø 10 mm). Lav små, runde klatter (Ø 3 cm) på tidligere tilberedte bageplader, så der er 4-5 cm mellemrum mellem småkagerne. Drys dem med birkes.
  • Sæt begge bageplader med småkagerne i ovnen (niveau 2 og 4). Bages i 7-10 minutter (180°C, varmluft), indtil de er gyldenbrune. Tag de bagte småkager ud af ovnen og stil dem til afkøling i 20 minutter.
  • Fordel marmeladen på den flade side af småkagen til en tykkelse på 2 mm, dæk med den anden småkage og tryk let.
Del dette:

Ingredienser

Citroncreme

  • 15-20 g Citronskal, økologisk uden den hvide hinde
  • 200 g Sukker
  • 140-150 g Citronsaft, friskpresset
  • 2 stk Æg
  • 2 stk Æggeblommer
  • 20 g Majsstivelse
  • 50 g Smør

Kager

  • 180 g Sukker
  • 350 g Hvedemel
  • 225 g Smør, kold i mindre stykker
  • 2 stk Æggeblommer
  • 1 tsk Vaniljesukker lavet på TM eller 2 tsk alm. vaniljesukker

Sådan gør du

Citroncreme

  • Put citronskal, tilsæt sukker i ren og tør røreskål og mal 15 sek./hastighed 10. Brug en spatel til at skrabe ingredienserne ned langs siderne af røreskålen.
  • Sæt sommerfuglen på. Tilsæt citronsaft, æg, æggeblommer og majsstivelse, kog 10 min./100°C/hastighed 2.
  • Tilsæt smør, kog yderligere 2 min./100°C/hastighed 2. Fjern sommerfuglen. Overfør cremen til en anden beholder og stil til afkøling i 2 timer.
    Forbered imens småkagerne. Vask og tør røreskålen.

Kager

  • Hæld sukker i en ren og tør røreskål og mal 15 sek./hastighed 10. Hæld flormelis i en anden beholder og stil til side.
  • Hæld 100 g flormelis og mel i røreskålen, tilsæt smør, æggeblommer, vaniljesukker og vand. Bland 30 sek./hastighed. 4 Hæld dejen ud og form en kugle, pak den ind i folie og sæt den på køl i 1 time.
  • Forvarm ovnen til 200°C. Beklæd en bageplade med bagepapir og stil til side.
  • Rul den afkølede dej ud på en meldrysset overflade til en tykkelse på 3-4 mm. Brug en æggeformet udskærer til at skære ovale småkager ud, og læg dem på den tidligere forberedte bageplade med en afstand på 2-3 cm. Skær hul i halvdelen af ​​småkagerne (f.eks. med et glas eller låg, Ø 2 cm). Ælt de resterende dejstykker, rul dem ud og skær de næste småkager ud på samme måde.
  • Bag i 10-12 minutter (200°C), eller indtil kagerne begynder at blive gyldne. Stil de bagte småkager til side til afkøling i 30 minutter.
  • Fordel cremen på småkagerne uden hul i en tykkelse på 5 mm. Drys småkagerne med et hul med flormelis, læg dem ovenpå småkagerne med creme og tryk forsigtigt. Server æggekager som dessert.
Del dette:

Sød-chili sause

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Tilbehør

Ingredienser

  • 2 stk Hvidløgs fede
  • 30 g Rød chili, frisk med frø, skåret i stykker
  • 100 g Riseddike
  • 200 g Sukker
  • 1 tsk Salt
  • 25 g Majsstivelse eller kartoffelmel
  • 270 g Vand

Sådan gør du

  • Sæt en lille skål på røreskålens låg, afvej stivelsen og 40 g vand, bland grundigt og stil til side
  • Put hvidløg i røreskålen og hak 3 sek./hastighed 8. Brug en spatel til at skrabe hvidløget ned langs siderne af røreskålen.
  • Tilsæt chili, hak 4 sek./hastighed 8,5. Skrab ingredienserne ned langs siderne af røreskålen med en spatel.
  • Tilsæt de resterende 230 g vand, eddike og sukker, kog 7 min/100°C/hastighed 2.
  • Tilsæt stivelse blandet med vand og salt, kog 5 min/100°C/hastighed 2. Hæld saucen i steriliserede glas og luk dem. Vend glassene på hovedet i 5 minutter, vend dem og stil dem til afkøling.
  • Opbevar saucen i køleskabet og brug den til din valgte opskrift.
Del dette:

Kylling med ris & grøntsager

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Hovedret
Antal: 4

Ingredienser

Kylling med ris & grøntsager

  • 600 g Kyllingebrystfileter, uden skind, skåret i ca 2 cm stykker
  • 0,5 tsk Salt
  • 0,5 tsk Sort peber, støt
  • 0,5 tsk Sød paprika
  • 0,5 tsk Gurkemeje
  • 20 g Olie
  • 200 g Gulerødder, i ca 2 cm stykker
  • 200 g Squash, i ca 2 cm stykker
  • 150 g Rød peber, i ca 2 cm stykker
  • 2 tsk Grøntsagsbouillonkoncentrat
  • 250 g Ris
  • 1200 g Vand

Sauce

  • 20 g Persille, frisk, kun blade
  • 170 g Løg, skåret i ottendesele
  • 30 g Olie
  • 200 g Flødeost
  • 2 tsk Sennep
  • 0,5 tsk Salt
  • 0,25 tsk Sort peber, støt
  • 0,75 tsk Sød paprika
  • 20 g Majsstivelse kan undlades

Sådan gør du

Kylling med ris & grøntsager

  • Sæt en skål på låget af røreskålen, vej kyllingen, tilsæt salt, peber, sød paprika, gurkemeje og 15 g olie og rør sammen. Læg den marinerede kylling i den nederste del af Varomaen og stil til side.
  • Kom gulerødder, squash og peberfrugt i røreskålen og hak 4 sek./hastighed 5. Overfør de hakkede grøntsager til Varoma-bakken og stil til side.
  • Kom grøntsagsfonden i røreskålen, tilsæt de resterende 5 g olie og vand. Indsæt indsatskurven og vej risene ind i den. Læg Varomaen med kylling og grøntsager på røreskålens låg og damp i 25 min/Varoma/hastighed 1.
    Fjern Varoma-bakken og sæt den til side.
  • Fjern forsigtigt indsatskurven ved hjælp af spatelen, overfør risene til en anden beholder og stil til side. Tilsæt de kogte grøntsager, bland grundigt med en spatel, tilsæt den kogte kylling og stil til side et lunt sted. Hæld den resterende væske fra røreskålen efter tilberedning i en anden beholder og gem den. Vask og tør røreskålen.

Sauce

  • Kom persille i en ren og tør røreskål og hak 5 sek./hastighed 8. Overfør til en anden beholder og stil til side.
  • Put løget i røreskålen, tilsæt olie og svits det 5 min./Varoma/hastighed 2.
  • Tilsæt 300 g væske fra tidligere dampning, flødeost, sennep, salt, peber, sød paprika og stivelse og sæt den på jævner-funktion ved 100 grader.
  • Tilsæt hakket persille og bland grundigt med en spatel. Server kyllingen med "grøntsagsris" som hovedret.
Del dette:

Fiske suppe

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Forret, Suppe
Antal: 6

Ingredienser

  • 300 g Porrer
  • 2 stk Hvidløg, fed
  • 1 stk Rød peber
  • 200 g Fløde
  • 300 g Fisk laks, torsk eller anden fisk uden ben
  • 30 g Olivenolie
  • 30 g Smør
  • 600 g Vand
  • lidt Salt
  • lidt Peber
  • lidt Karry
  • lidt Hummer-pasta eller fiske fond
  • evt Store rejer

Sådan gør du

  • Kom halvdelen af porrer, hvidløg, chili og rød peber i rørskålen. Hak 4 sek./hast. 5
  • Tilsæt olivenolie, smør, karry, fiskefond og sauter 5 min./120 gr./hast. 1
  • Tilsæt vand, salt, peber og kog 10 min./100 gr./hast. 1
  • Læg resterende porrer i Varoma-skålen, og fisken på Varoma-bakken. Damp 10 min/Varoma/hast. 2
  • Sæt Varoma til side. Kom fløde i rørskålen og kør 1 min./hast 5-10 (øg hastigheden langsomt op fra 5 til 10)
  • Fordel fisken, porrer (evt rejer) i dybe tallerkner og hæld suppen over.
  • Serverer brød eller flutes til.
Del dette:

Hindbærmousse kager by Vibeke

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Dessert, nytår, sødt

Ingredienser

Hindbærmousse

  • 1,5 blad Husblas
  • 0,5 stk Vaniljestang
  • 60 g Sukker
  • 200 g Piskefløde
  • 130 g Hindbær

Kiks bund

  • 50 g Mandler eller hasselnødder
  • 10 g Smør, blødt
  • 50 g Farin
  • 145 g Hvedemel
  • 0,5 tsk Bagepulver
  • 1 stk Æggeblomme
  • lidt Flagesalt
  • lidt Lakridspulver

Klar gelé

  • 3 stk Husblas
  • 200 g Vand
  • 200 g Sukker
  • evt Frugtfarve

Sådan gør du

Hindbærmousse

  • Læg husblas i blød, i koldt vand. 
  • Kom vanilje, sukker og hindbær i TM, varm det op til 50 grader
  • Vrid husblas fri for vand og kom det i skålen til hindbærrene. Kør det hele i 30 sek./ hastighed 4
  • Hæld det over i en anden stor skål og lad det afkøle til ca. 30 grader
  • Pisk fløden næsten stiv
  • Vend piskefløden i hindbærrene. Kom det i en sprøjtepose og fyld det i forme, eller på en lagkage, sæt det på Frost. Så er de nemme at få ud af gummiformene og lægge på bundene.

Kiks bund

  • Start med at blendenødderne, som du ønsker dem som grov mel.
  • Kom alle de andre ting i skålen til nøde melet. Kør det sammen på 1 min. / hastighed 3-4. Sæt det på køl ca 45 minutter.
  • Rul dejen du i 2 cm tykkelse, brug en udstikker der passer til størrelsen på moussen.
  • Bag dem i 6-8 minutter på180 g varmluft.

Klar gelé

  • Sæt husblas i blød
  • Varm vandet og sukker i TM op til 50 grader
  • Tag låget af og put de bløde husblas i skålen. Sørg for at de ikke bliver lagt på selve kniven. Kør det hele 20 sek./ hastighed 4

Saml kagen

  • Når hindbærmousse er frosset, tag dem ud af formene
  • hæld gelé over dem
  • sæt dem på bundene
  • Pynt dem så snart de er overhældt med gelé . Evt små marengs, chokolade eller hvad du syntes.
Del dette:

Kærlighed til dit immunforsvar

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Dessert, Snack
Forb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 1 stk Ananas, moden, skåret i stykker ca 500 g
  • 3 stk Appelsiner, uden hvide hinde og kerner, skåret i stykker ca 500 g
  • 3 stk Citroner, uden hvide hinde og kerner, skåret i stykker ca 140 g
  • 30 g Gurkemeje, frisk med skind, skåret i stykker eller 1 tsk malet gurkemeje
  • 30 g Ingefærrod, frisk med skind, skåret i 2 mm skiver
  • 1/4 ts Sort peber, stødt

Sådan gør du

  • Kom ananas, appelsiner, citroner, gurkemeje og ingefær i røreskålen, tilsæt peber og bland 20 sek/hastighed 10. Si drinken gennem en finmasket si. Hæld i en ren, tidligere steriliseret glasflaske (ca. 0,7 l). Immunitetsskud bør administreres i portioner på 50-100 ml (se tip).
  • Hints & Tips
    Shots er koncentrerede drikke baseret på naturlige ingredienser, serveret i små mængder (50-100 g pr. portion). De er intense i smagen og fulde af værdifulde næringsstoffer. De bør indtages som et supplement til en daglig, afbalanceret kost.
    Den sundeste ingrediens i gurkemeje er curcumin – en antioxidant med stærke anti-inflammatoriske egenskaber. For at øge dets absorption i kroppen er det bedst at indtage det med ingredienser, der også indeholder piperin – en forbindelse indeholdt i sort peber.
    Immunitetsskud kan opbevares i op til 5 dage i køleskabet. Drikken skal rystes før brug. Flaskerne, hvori drikkevaren skal opbevares, skal vaskes grundigt i varmt vand med opvaskemiddel. Skyl dem med kogende vand, og tør dem derefter med en ren køkkenklud eller køkkenrulle. Flaskerne kan også varmes i en forvarmet ovn til 100˚C i 20-30 minutter.
    Ovenstående opskrift bør ikke betragtes som en medicin.
    For at fjerne gul misfarvning fra røreskålens låg skal du placere den på et solrigt sted i et par timer.
Del dette:

Ingefærshot booster

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Drinks, Tilbehør
Forb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 10 minutter

Ingredienser

  • 40 g Frisk ingefærrod, skåret i 2 mm skiver
  • 5 g Frisk gurkemeje, skåret i stykker
  • 2 knivspids Peber, friskkværnet
  • 50 g Honning
  • 120 g Citronsaft, fruskpresset

Sådan gør du

  • Kom ingefær og gurkemeje i, tilsæt peber, honning og citronsaft i røreskålen og bland 1 min/hastighed. 10. Skrab ingredienserne fra siderne af røreskålen med en spatel og bland i yderligere 30 sek/hastighed. 10. Si indholdet af røreskålen gennem en finmasket si ned i en tætlukket krukke eller glasflaske (se tip), og tryk ned med en ske for at presse så meget væske ud som muligt. Kassér den stødte ingefær og gurkemeje. Ingefær- og gurkemejeimmunitetsskud bør indtages i 2-3 spiseskefulde (ca. 30-45 g) ufortyndet eller blandet med en lille mængde varmt vand (ca. 125 g).
  • Hints & Tips
    Shots er koncentrerede drikkevarer baseret på naturlige ingredienser, serveret i små mængder. De er intense i smagen og fulde af værdifulde næringsstoffer. De bør indtages som et supplement til en daglig, afbalanceret kost.
    Den sundeste ingrediens i gurkemeje er curcumin – en antioxidant med stærke anti-inflammatoriske egenskaber. For at øge dets absorption i kroppen er det bedst at indtage det med ingredienser, der også indeholder piperin – en forbindelse indeholdt i bl.a. sort peber.
    Ingefær-gurkemeje immunitetsskud kan opbevares i op til 5 dage i køleskabet. Drikken skal rystes før brug. Flaskerne, hvori drikkevaren skal opbevares, skal vaskes grundigt i varmt vand med opvaskemiddel. Skyl dem med kogende vand, og tør dem derefter med en ren køkkenklud eller køkkenrulle. Flaskerne kan også varmes i en forvarmet ovn til 100˚C i 20-30 minutter.
    Shots kan også fryses i en isbakke og opbevares i fryseren i op til 2 uger. De skal optøs eller opløses i varmt vand før indtagelse.
    Ovenstående opskrift bør ikke betragtes som en medicin.
    For at fjerne gul misfarvning fra røreskålens låg skal du placere den på et solrigt sted i et par timer.
Del dette:
X