Skip to main content

Skovmosroulade med citroncreme

Skovmosroulade med citroncreme

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Dessert
Forb. tid: 1 time
Samlet tid: 5 timer
Antal: 16

Ingredienser

 • 10 g Citronskal Lemon curd
 • 60 g Sukker Lemon curd
 • 1 stk Æg Lemon curd
 • 40 g Smør Lemon curd
 • 50 g Citronsaft Lemon curd
 • 7 stk Æg Spinatkagebund
 • 150 g Sukker Spinatkagebund
 • 1 ts Vaniljesukker lavet på TM, eller 2 ts alm. vaniljesukker Spinatkagebund
 • 200 g Friske spinatblade Spinatkagebund
 • 30 g Olie (Rasp eller Solsikke) Spinatkagebund
 • 250 h Hvedemel Spinatkagebund
 • 2,5 ts Bagepulver Spinatkagebund
 • 2 knsp Salt Spinatkagebund
 • 1 spsk Flormelis Spinatkagebund
 • 200 g Jordbær i små tern Til creme & pynt
 • 8 spsk Æblejuice Til creme & pynt
 • 400 g Fløde 38% Til creme & pynt
 • 250 g Mascapone Til creme & pynt
 • 20 g Flormelis Til creme & pynt
 • 1 spsk Vaniljesukker lavet på TM, eller 2 ts alm. vaniljesukker Til creme & pynt
 • 50 g Blåbær Til creme & pynt

Sådan gør du

 • 1. Put citronskal og sukker i en ren og tør røreskål og mal 10 sek/hastighed 10. Brug en spatel til at skrabe ingredienserne fra siderne af røreskålen til bunden af ​​røreskålen, mal igen 10 sek/hastighed 10.
 • 2. Tilsæt æg, smør og citronsaft, opvarm 6 min/80°C/hastighed 3. Overfør lemon curd til en anden beholder, stil til afkøling i cirka 20 minutter, og stil derefter i køleskabet i mindst 30 minutter. Fortsæt i mellemtiden med opskriften. Vask røreskålen.
 • 3. Forvarm ovnen til 180°C. Beklæd en bageplade ca. 40×32 cm med bagepapir og stil til side.
 • 4. Sæt sommerfuglen i. Kom 6 æg, sukker og vaniljesukker i røreskålen og opvarm 6 min/37°C/hastighed 4. Derefter køer igen uden varme 6 min/hastighed 4. Fjern sommerfuglen, og hæld sammenpiskedeæg i en anden skål og stil til side.
 • 5. Kom 100 g spinat i røreskålen og hak 3 sek/hastighed 8. Brug en spatel til at skrabe spinaten ned langs røreskålens sider.
 • 6. Tilsæt de resterende 100 g spinat, 1 æg og olie, bland 30 sek/hastighed 10. Brug en spatel til at skrabe ingredienserne ned langs siderne af røreskålen.
 • 7. Sæt sommerfuglen i. Tilsæt sammenpisket æg, mel, bagepulver og salt rundt om sommerfuglen og bland 5 sek/omvendt rotation/hastighed 3. Fjern sommerfuglen. Bland forsigtigt dejen med en spatel. Hæld dejen over på bagepladen og fordel dejen over hele ovnpladens overflade. Bages i 15-17 minutter (180°C). Imens vaskes og tørres røreskålen og sommerfuglen. Når bunden er bagt færdigt, så drys flormelis over et rent viskestykke og læg den bagte dej sammen med bagepapiret på viskestykket, så papiret ligger øverst, stil til side i 5 minutter, fjern derefter forsigtigt bagepapiret og klip en ca 3 cm strimmel dej af fra langsiden. Smuldr den udskårne dej med fingrene, gem det i en anden beholder og dæk den til, så den ikke tørrer ud. Rul forsigtigt den resterende dej stramt til en roulade, start fra den længere side, og stil den til at køle helt af (ca. 1 time).
 • 8. Fold forsigtigt den afkølede bund ud og fjern viskestykket.
 • 9. Læg dejen på to overlappende ark folie, udblød den i æblejuice og stil til side.
 • 10. Sæt sommerfuglen i. Hæld fløde, mascarpone, flormelis og vaniljesukker i en ren og tør røreskål. Kør ingredienserne på hastighed 3, uden at indstille tiden, indtil konsistensen af ​​en tyk creme opnås. Kom ca. ¼ af cremen over i en anden beholder og stil til side i køleskabet. Skrab ingredienserne ned langs siderne af røreskålen med en spatel.
 • 11. Tilsæt den afkølede lemon curd i røreskålen og pisk 10-15 sek./hastighed 3. Påfør cremen på kagen og fordel den, så der er en margen på ca. 1,5 cm rundt om kanterne. Fordel jordbærrene jævnt på cremen. Rul det hele stramt sammen til en roulade, start fra den længere side. Pak den tæt ind i folie, så rouladen bevarer formen og stil den i køleskabet i mindst 2 timer. (se tip).
 • 12. Tag den afkølede rulle ud af køleskabet og pak den ud af folien. Fordel den resterende 1/4 del creme ovenpå og drys med knust kage. Pynt med jordbær, blåbær eller hvad du synes ♥ mynte pynter også. Server skovmosrouladen skåret i 2,5 cm skiver.

Noter

https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r811953
Del dette:
X