Skip to main content

Ingredienser

 • 350 g Kalkunbryst, uden skind og ben, skåret i 2 cm stykker
 • 250 g Røget bacon, uden skind og ben, røget, skåret i 1 cm tern
 • 200 g Kyllingelever
 • 2 stk Laurbærblade
 • 2 stk Allehånde korn
 • 1 stk Rundstykke, tør evt. 2 stk toastbrød, endeskiver
 • 100 g Champingions
 • 100 g Løg, i kvarte
 • 20 g Olivenolie
 • 2 stk Æg
 • 1 tsk Salt
 • 1 tsk Peber
 • 3 kn sp Muskatnød
 • 600 g Vand

Sådan gør du

 • Hæld vand i røreskålen, sæt kurven ind og læg kalkunbryst, bacon, lever, laurbærblad og allehånde ind i den. I stedet for målebægeret placeres Varoma-fadet uden låg på røreskålens låg og dampes i 30 min/Varoma/hastighed 1.
  Fjern kurven med en spatel og stil den til side. Fjern laurbærbladet og allehånde fra kurven. Hæld kogefonden fra røreskålen i en skål, tilsæt brødet, lad det trække i ca. 5 minutter, sæt til side. Fjern derefter bollen og kasserer den resterende bouillon.
 • Kom champignons og løg i røreskålen og hak 4 sek./hastighed 5. Brug en spatel til at skrabe ingredienserne ned langs siderne af røreskålen.
 • Forvarm ovnen til 200°C. Smør en "kageform" (30 x 12 x 10 cm) og stil til side.
 • Tilsæt olivenolie, lad det simre 3 min./120°C/hastighed 1.
 • Tilsæt kød, brød, æg, salt, peber og muskatnød, bland 15 sek./hastighed 9. Skrab ingredienserne fra siderne af røreskålen med en spatel og bland i yderligere 45 sek./hastighed 4,5. Hæld røreskålens indhold i kageformen og bag i 50 minutter (200°C). Tag ud af ovnen og stil til afkøling.
Del dette:
X