Skip to main content

Salat med brune ris

Salat med brune ris

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Tilbehør
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 400 g brune ris
  • 900 g Vand
  • 800 g blandede grøntsager (fx, gulerod, peberfrugt, ærter, bønner) skåret i mindre stykker
  • 50 g cashewnødder gerne ristede
  • 50 g Mandler gerne ristede
  • 40 g Olivenolie
  • 50 g soyasauce
  • 80 g Citronsaft ca 2 citroner
  • 95 g tun fx. fra dåse
  • 2 kviste Dild
  • 4 kviste bredbladet persille
  • 4 kviste koriander
  • 1 knivspids Salt
  • 1 knivspids Peber

Sådan gør du

  • Sæt kogeindsatsen i røreskålen og vej ris i den. Fjern kogeindsatsen med spatlen skyld risene under den kolde hane.
  • Hæld vand i rørreskålen og sæt kogeindsatsen med ris på plads og kog i 20 min/100°C/hastighed 4.
  • kom Varoma-fadet på røreskålens låg og vej de blandede grøntsager i den. Luk med Varoma-låg og damp i 12-15 min/Varoma/hastighed 2, eller indtil grøntsager og ris er kogt som ønsket.
  • Hæld grøntsagerne i en stor serveringsskål. Fjern kogeindsatsen med spatlen og lad risene dræne. Når der ikke løber mere væske fra risene, hæld dem så i skålen med grøntsagerne
  • Kom den store serveringsskål på røreskålens låg og vej cashewnødder, mandler, olivenolie, soyasauce og citronsaft i den. Tilføj tun, dild, persille, koriander, peber og salt i serveringsskålen og rør sammen med spatlen og server lun.

Noter

Du kan sagtens tilføje flere grøntsager i Varoma-fadet hvis ønsket.
Nyd salaten som hovedmåltid eller server salaten som tilbehør.
Vegetar udgave, erstat tun med kikærter eller bønner.
Del dette:

Frokost, Middag, Nem, Salat, Sundt

X