Forfatter: Camilla Graves

Dampet torsk med gullerods puré, konfiterede svampe, dampede grøntsager og maltjord

Dampet torsk med gullerods puré, konfiterede svampe, dampede grøntsager og maltjord

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Hovedret

Ingredienser

Maltjord

  • 250 g Smør
  • 200 g Hvedemel
  • 200 g brændt maltmel
  • 25 g Sukker

Konfiterede svampe

  • 2-300 g svampe fx. bøgehatte, mini kejserhatte eller enoki
  • 1,5 l neutral olie
  • 1 stk skalotteløg
  • 1 stk øko citron skal og saft
  • 2-3 kviste timian
  • 2 tsk Salt
  • 300 g Gulerødder
  • 200 g Søde kartofler
  • 150 g brunet smør
  • 100 g kold smør
  • salt og æbleeddike efter smag
  • 100 g Vand
  • 200 g Smør
  • 1 tsk Æbleeddike
  • 1 tsk Salt

Grøntsager

  • 600 g spæde grøntsager kan fx. være mini squash, små gulerødder, mini fennikel

Dampet fisk

  • 600 g hvid fisk kan fx. være lange eller torsk

Sådan gør du

Maltjord

  • Saml alle ingredienser i røreskålen 20 sek/hastighed 4. Æltes sammen i hånden. Rul dejen ud på en silikonemåtte eller et stykke bagepapir. Bages i 20-25 min. ved 175 gr. varmluft. Afkøles helt, gerne på frys, inden den blendes ved hastighed 10 i 4 sekunder.

Konfiterede svampe

  • Alle ingredienser placeres i kogeindsatsen, som efterfølgende sættes ned i rørerskålen. Tilsæt neutral olie indtil svampene er dækket. Konfiter 30 min/80 grader/hastighed 1.
Del dette:

Blåbær og citron dessert pizza

Blåbær og citron dessert pizza

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Tilbehør
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 6 stykker

Ingredienser

Pizza bund

  • 30 g Olivenolie plus lidt ekstra til at smøring
  • 425 g hvedemal ca 600g, delt i mindre stykker
  • 70 g fuldkornsmel
  • 255 g Vand stuetemperatur
  • 15 g Sukker
  • 2,5 tsk tørgær
  • 2 tsk Salt

Pizza topping

  • 60 g Sukker
  • 1 stk Citron kun skal, tyndt skåret
  • 225 g mascarpone
  • 1 spsk Citronsaft
  • 30 g Smør rumtemperatur, i mindre stykker
  • 2 spsk Rørsukker
  • 340 g Blåbær

Sådan gør du

Pizza bund

  • Smør en stor skål med olivenolie og sæt til side. Beklæd 2 pizzapander eller en bradepande med bagepapir og sæt til side.
  • Kom hvedemel, fuldkornsmel, vand, sukker, gær, olivenolie og salt i røreskålen og ælt i 2 min/dejfunktion.
  • Form dejen til en kugle og læg den i den smurte skål. Dæk med film og lad hæve til dobbelt størrelse, ca en time.
  • Tænd ovnen på 220 grader.
  • Del dejen i to og fordel på de forberedte pizzapander eller bradepander. Stræk dejen ud til kanten med lidt mel på fingrene. Dæk dejen til med et rent viskestykke og lad den hæve i 5 minutter.

Pizza topping

  • Kom sukker og citron skal i røreskålen og hak i 15 sek/hastighed 9. Skrab siderne ned på røreskålen.
  • Tilsæt mascarpone og citronsaft og bland i 15 sek/hastighed 4. Sæt til side.
  • Pensel hver pizza bund med smør og drys rørsukker over, bag i 5 minutter ved 220 grader. Smør mascarpone fyldet på de to halvbagte pizza bunde og fordel blåbær ovenpå fyldet.Bag yderligere i 5-7 minutter, indtil blåbærrene begynder at briste. Server varm.

Noter

Du kan benytte en kagerulle til at rulle dejen ud.
Del dette:

Blomkåls pizza

Blomkåls pizza

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Tilbehør
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time 20 minutter
Samlet tid: 1 time 40 minutter
Antal: 8 stykker

Ingredienser

Pizza bund

  • 50 g parmesanost brækket i stykker, ca 3 cm
  • 1 stk blomkål ca 600g, delt i mindre stykker
  • 500 g kogende vand
  • 2 stk æg pisket
  • 1 tsk oregano
  • 1 fed hvidløg presset/revet
  • 1/2 tsk salt
  • 1 knivspids peber

Pizza topping

  • 1/2 stk løg
  • 1 fed hvidløg
  • 20 g olivenolie
  • 180 g flåede tomater
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 tsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 knivspids peber
  • 100 g mozzarella i skiver
  • 8 skiver pepperoni

Sådan gør du

Pizza bund

  • Placer Parmesan i røreskålen og hak 15 sek/hastighed 8. Skrab siderne ned på røreskålen ved hjælp af spatlen, hæld i en skål og sæt til side.
  • Placer blomkål i røreskålen og hak 5 sek/hastighed 5. Hæld blomkålen i dampindsatsen og sæt den i røreskålen.
  • Tilsæt kogende vand og tilbered 15 min/Varoma/hastighed 2. Imens forvarmes ovnen til 200°C.
  • Fjern dampindsatsen ved hjælp af spatlen og hæld vandet i røreskålen ud. Hæld koldt vand over blomkålen for at afkøle denne. Hæld blomkålen ud på et rent viskestykke og klem det for at presse så meget væske ud som muligt. Jo mere væske der presses fra blomkålen, jo mere sprød bliver pizzaen.
  • Kom blomkålen, æg, oregano, presset hvidløg, salt, peber og 35 g af den malede parmesan i røreskålen og bland 20 sek/hastighed 4.
  • Hæld blandingen i en bradepande beklædt med bagepapir, form blandingen til en flad cirkel (ca Ø 30cm). Bag i 10 minutter ( ved 200°C). Tag herefter pizza basen ud af ovnen og vend den, bag herefter i ydereligere 10 minutter (ved 200°C). Imens forberedes pizza topping.

Pizza topping

  • Kom løg, hvidløg og oile i røreskålen og hak 5 sek/hastighed 7. Skrab siderne ned på røreskålen, sauter herefter i 3 min/Varoma/hastighed 1.
  • Tilføj flåede tomater, oregano, sukker, salt og peber og tilbered 5 min/100°C/hastighed 1 med dampindsatsen på røreskålens låg.
  • Smør saucen over den tilberedte pizza base, læg herefter mozzarella og pepperoni på. Drys det sidste af den malede parmesan ud over pizzaen og bag i 10 minutter indtil toppen er gylden og boblende.

Noter

Variation, du kan erstatte pepperoni med kogt kylling dryppet med lidt barbecue sauce, eller skiver af parma skinke efterfulgt med rucola når pizzaen kommer ud af ovnen.
Del dette:

Salat med brune ris

Salat med brune ris

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Tilbehør
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 400 g brune ris
  • 900 g Vand
  • 800 g blandede grøntsager (fx, gulerod, peberfrugt, ærter, bønner) skåret i mindre stykker
  • 50 g cashewnødder gerne ristede
  • 50 g Mandler gerne ristede
  • 40 g Olivenolie
  • 50 g soyasauce
  • 80 g Citronsaft ca 2 citroner
  • 95 g tun fx. fra dåse
  • 2 kviste Dild
  • 4 kviste bredbladet persille
  • 4 kviste koriander
  • 1 knivspids Salt
  • 1 knivspids Peber

Sådan gør du

  • Sæt kogeindsatsen i røreskålen og vej ris i den. Fjern kogeindsatsen med spatlen skyld risene under den kolde hane.
  • Hæld vand i rørreskålen og sæt kogeindsatsen med ris på plads og kog i 20 min/100°C/hastighed 4.
  • kom Varoma-fadet på røreskålens låg og vej de blandede grøntsager i den. Luk med Varoma-låg og damp i 12-15 min/Varoma/hastighed 2, eller indtil grøntsager og ris er kogt som ønsket.
  • Hæld grøntsagerne i en stor serveringsskål. Fjern kogeindsatsen med spatlen og lad risene dræne. Når der ikke løber mere væske fra risene, hæld dem så i skålen med grøntsagerne
  • Kom den store serveringsskål på røreskålens låg og vej cashewnødder, mandler, olivenolie, soyasauce og citronsaft i den. Tilføj tun, dild, persille, koriander, peber og salt i serveringsskålen og rør sammen med spatlen og server lun.

Noter

Du kan sagtens tilføje flere grøntsager i Varoma-fadet hvis ønsket.
Nyd salaten som hovedmåltid eller server salaten som tilbehør.
Vegetar udgave, erstat tun med kikærter eller bønner.
Del dette:

Fennikel salat

Fennikel salat

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Salat
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 kviste bredbladet persille frisk, kun bladene
  • 1 stk Fennikel ca 250 g, skåret i mindre stykker
  • 1 stk Grønt æble skåret i kvarte
  • 1 stk Agurk skåret i mindre stykker
  • 2 stk Selleristilk skåret i mindre stykker
  • 2 tsk Æblecider vinegar
  • 1 spsk Olivenolie
  • 2 knivspids Salt
  • 2 knivspids stødt peber

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne i røreskålen og hak i 6 sek/hastighed 4, med hjælp fra spatlen.
  • Skrab siderne på røreskålen ned med spatlen og hak i yderligere 2 sek/hastighed 4 hvis ønsket. Hæld salaten i en serveringsskål og server straks eller sæt i køleskabet indtil den skal bruges.
Del dette:

Rejer i hvidløg

Rejer i hvidløg

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Forret, Hovedret
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 fed Hvidløg
  • 4 kviste Persille kun bladene
  • 1 stk chili
  • 40 g Olivenolie
  • 400 g Flåede tomater
  • 1 spsk Grøntsagsbouillon gerne hjemmelavet fra Min Kogebog
  • 150 g hvidvin
  • 1 spsk oregano
  • 1 tsk Salt
  • 700 g Store rejer renset, kun halen
  • 1 stk stk Citron skåret i både

Sådan gør du

  • Kom hvidløg, persille og chili i røreskålen og hak 3 sek/hastighed 7. Skrab siderne på røreskålen ned.
  • Tilsæt olie og svits 4 min/120 grader/hastighed 1.
  • Tilsæt tomater, bouillon, vin, oregano og salt og kog 11 min/Varoma/hastighed 1.
  • Sæt dampindsatsen i røreskålen og vej rejerne i den, herefter dampes rejerne i 5 min/varoma/hastighed 1.
  • Benyt spatlen til at røre i rejerne for at sikre at de bliver jævnt tilberedt. Herefter dampes videre i 3-5 min/varoma/hastighed 1, eller indtil rejerne er klar.
  • Server rejerne med saucen over med det samme. Tilbehør kan være som på billedet, ristet brød og citronskiver.
Del dette:

Mango daiquiri

Mango daiquiri

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Drinks
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 6 Drinks glas

Ingredienser

  • 40-60 g Rørsukker
  • 500 g Mango frisk eller frossen
  • 400 g Isterninger
  • 60 g Lys Rom
  • 60 g Cointreau
  • 30 g Citronsaft svarer til ca 1 citron

Sådan gør du

  • Hæld sukker i røreskålen og mal 10 sek/hastighed 9.
  • Tilføj mango og isterninger og blend 20 sek/hastighed 9.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og blend 10 sek/hastighed 10. Server med det samme.
Del dette:

Drømmekage

Drømmekage

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Dessert
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 55 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Antal: 16 Stykker

Ingredienser

Kage

  • 50 g Smør
  • 2 dl Mælk
  • 250 g Hvedemel
  • 300 g Sukker
  • 4 stk Æg
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 spsk vaniljesukker

Kokosmasse

  • 125 g Smør
  • 100 g Kokosmel
  • 225 g Brun Farin
  • 1/2 dl Mælk

Sådan gør du

Kage

  • Forvarm ovnen til 200ºC. Smør et fad og læg bagepapir i det (ca 30 cm * 20 cm * 5 cm). Sæt til side
  • Kom smør og mælk i røreskålen og varm i 2 min/80ºC/hastighed 1, om nødvendigt så varm igen i 30 sekunder/80ºC/hastighed 1. Hæld indholdet i en skål og sæt til side
  • Kom piskeindsatsen i røreskålen og tilsæt æg og sukker, pisk så i 3 minutter/hastighed 3,5.
  • Tilføj mel, vaniljesukker og bagepulver og bland i 1 minut/hastighed 2 imens du hælder det smeltede smør og mælk langsomt gennem røreskålens låg. Skrab siderne ned på røreskålen og bland igen i 20 sekunder/hastighed 2
  • Hæld dejen i kageformen og sæt i ovnen i 20 minutter, imens gøres røreskålen ren og kokosmassen forberedes

Kokosmasse

  • Kom smør i røreskålen og smelt det i 2 min/80ºC/hastighed 1, om nødvendigt så varm igen i 30 sekunder/80ºC/hastighed 1
  • Tilsæt brun farin og mælk og varm 3 minutter/100ºC/hastighed 2
  • Tilsæt kokosmel og bland i 20 sekunder/hastighed 2, med omvendt knivrotation og målebægeret sat i røreskålens låg.
  • Når kagen har bagt i ca 20 minutter tages den ud af ovnen, kokosmassen fordelse ud på kagen inden den igen sættes i ovnen ved 225 ºC i ca 5 minutter
  • Lad kagen afkøle inden den skæres ud og spises
Del dette:

Dampet asparges med citron sabayon sauce

Dampet asparges med citron sabayon sauce

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Tilbehør
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Dampet Asparges

  • 30 g parmesanost i mindre stykker (ca 3 cm)
  • 1200 g Vand
  • 1 tsk Grøntsagsbouillon gerne den hjemmelavet fra Min Kogebog
  • 200 g basmatiris
  • 500-700 g Asparges
  • 40 g Ekstra jomfruolivenolie

Citron sabayon sauce

  • 4 stk Æggeblommer
  • 0,5 tsk Salt
  • 1 knivspids sort peber
  • 10 g Citronsaft

Sådan gør du

Dampede asparges og ris

  • Kom parmesan i røreskålen og riv 10 sek/hastighed 10. Hæld i en skål og sæt til side.
  • Kom vand og grøntsagsbouillon i røreskålen, sæt dampindsatsen i røreskålen og vej basmati ris direkte i dampindsatsen.
  • Arranger asparges i Varoma fadet, stak dem i lag, hvert lag i hver sin retning så de bliver dampet ens. Kom Varoma låget på Varoma fadet, sæt det på røreskålens låg og damp 20 min/Varoma/hastighed 1.
  • Fjern Varoma fadet og sæt det på en tallerken. Fjern dampindsatsen vha spatlen, hæld risen på et serveringsfad og dryp med ekstra jomfruolivenolie, dæk til så risen forbliver varm. Tjek om de dampede asparges er færdige. Hvis ikke så sæt Varmoa fadet tilbage på røreskålens låg og damp yderligere i 5-10 min/Varoma/hastighed 1.
  • Sæt Varoma fadet på en tallerken og dæk til. Nulstil vægten og øs herefter 120 g kogevæske fra røreskålen (vægtens vil vise -120 g når du har den rette mængde) i en lille skål, sæt til side. Hæld resten af kogevæsken ud og rengør røreskålen.

Citron sabayon sauce

  • Sæt piskeindsatsen på kniven. Kom æggeblommer, salt, peber og citronsaft i røreskålen og pisk 10 min/70 grader/hastighed 3, hæld imens langsomt den gemte kogevæske (120 g) på røreskålens låg, så det stille og roligt drypper ned i røreskålen langs målebægerets kant.
  • Drys ris med parmesan osten. Arranger de dampede asparges oven på risen, hæld citron sabayon over og server med det samme.

Noter

Bruger du hvide asparges skal de dampes i yderligere 5 minutter, efter at du har fjernet dampindsatsen.
Du kan nemt erstatte risen med nye små kartofler, vær dog opmærksom på at de måske skal have lidt længere tid.
Del dette:

Chokolade Shake

Chokolade Shake

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Drinks
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 24 minutter
Antal: 6 Høje gals

Ingredienser

  • 400 g fløde
  • 200 g God Mørk Chokolade i mindre stykker
  • 800 g Mælk alle typer kan anvendes
  • 2 stk Bananer frosne, skåret i mindre stykker
  • 1 kvist Mynte kun bladene
  • 120 g Isterninger
  • 8 stk Mini skumfiduser til pynt, valgfrit

Sådan gør du

  • Kom 100 g fløde og 50 g af chokoladen i røreskålen og smelt 4min/100 grader/hastighed 2. Hæld chokoladesovsen i en lille skål og sæt i køleskabet for at afkøle til det er tykt.
  • Kom resten af chokoladen (150 g) i røreskålen og hak 8 sek/hastighed 7.
  • Tilføj mælk og smelt 5 min/100 grader/hastighed 2, eller indtil chokoladen er smeltet. Hæld chokolademælken i en skål og sæt på køl (ca 4 timer eller indtil den er kold). Rengør røreskålen.
  • Indsæt piskeindsatsen. Hæld resten af fløden (300 g) i røreskålen og pisk 40 sek/hastighed 3. Kom flødeskum i en skål og sæt til side. Rengør røreskålen og piskeindsatsen.
  • Kom bananer, mynte, isterninger og den kolde chokolademælk i røreskålen og blend 1 min/hastighed 10.
  • Hæld halvdelen af chokoladesovsen ned langs siden (indvendigt) på 6 høje drinks glas. Hæld chokolademælken i og pynt med flødeskum. Dryp resten af chokoladesovsen over og pynt med skumfiduser (valgfrit). Server med det samme.
Del dette:
Frederiksberg
  • Smallegade 28
    Tlf. (23702050)
    Kun i butikkens åbningstid. 

Åbningstider
  • Tors. - Fre.: 12:00-17:00 
    Lør.: 10:00-14:00
    Lukket på helligdage. 

Hillerød
  • Frydenborgvej 27S
    Kundeservice tlf. (30507055)


Åbningstider
  • Man.-fre.: 9:00-15:00.
    Åbent efter aftale udover åbningstid
    Lukket på helligdage.


X