Skip to main content
Stegt flæsk med Persillesovs

Persillesovs

Denne skønne persillesovs indgår i danskernes nationalret – Stegt flæsk med persillesovs.

Den kan nu også sagtens fungere sammen med dampet fisk eller frikadeller. Velbekomme.

 

Konfektkage

Konfektkage

En lækker smovset kage, der er super nem at lave.
Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Dessert, Snack
Antal: 8 personer

Ingredienser

Bund

  • 125 gram Smør
  • 140 gram Hvedemel
  • 140 gram Brunfarin
  • 50 gram kokos

Karamelfyld

  • 1 dåse Kondenseret mælk
  • 3 spsk. Sirup evt. ahornsirup
  • 30 gram Smør
  • Et nip salt

Chokoladetop

  • 125 gram Mærk chokolade
  • 25 gram Smør

Sådan gør du

  • Kom mel, smør, kokos og brunfarin i skålen. Kør i 3 min. hastighed 6.
  • Tryk dejen ud i en form ca. 20 x 20. cm. Bag den i 15 min. ved 175° C. Tag bunden ud, og lad den køle lidt.
  • Kom kondenseret mælk, sirup, smør og salt i skålen. Rør det i 15 min. ved 105° C hastighed 2. Hæld det derefter over bunden og bag det hele i ovnen i 15 min. ved 175° C. Lad det herefter køle af.
  • Tilsæt chokolade og smør i skålen og lad det smelte ved 60° C hastighed 3. Hæld det over kagen og lad den køle helt af.
  • Den kan sagtens holde sig i flere dage i køleskabet. Server den kold og skåret ud i små hapsere.
Del dette:

danskmad, nationalret, persille, persillesovs, Sauce

X