Skip to main content
And med sellerimos

And med solbærsauce og sellerimos

Nem, lækker og hurtig ret.

And med sellerimos

And med solbærsauce og sellerimos

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Hovedret
Antal: 4 pers.

Ingredienser

And

 • 4 stk. Andelår med skind (ca. 170 g stykket)
 • 4 knivspidser fint havsalt
 • 4 knivspidser stødt sort peber

Solbær sauce

 • 250 gram friske solbær (evt. fra frost)
 • 30 gram sukker

Sellerimos

 • 800 gram selleri skrællet og skåret i tern (2 cm)
 • 1200 gram vand
 • 50 gram usaltet smør i tern
 • 1/5 tsk. fint havsalt

Sådan gør du

And

 • Forvarm ovnen til 180˚C.
 • Tør og dup skindet med køkkenrulle. Brug en skarp kniv og skær krydsmønster I skindet. krydder med salt og peber. Placer med skindside nedad på en god pande ved medium varme. Steg I 15 minutter eller indtil skindet er gyldent. Hæld forsigtigt fedtet af panden kontinuerligt under tilberedningen. imens andebrystet steger fortsættes med opskriften.

Solbær sauce

 • Placer solbær og sukker I røreskålen og lad det simre 5 min/100°C/hastighed 0.5. Hæld saucen over I en skål og dæk skålen til, for at holde saucen varm. Rengør røreskålen og fortsæt med sellerimosen.

Sellerimos

 • Placer selleri og vand I røreskålen og kog 15-20 min/100°C/hastighed 0.5 indtil selleri er mør. Når andebrystet er stegt gyldent og det meste fedt er stegt af, vendes brystet med kødsiden ned og brunes ca. 1 minut på panden. Placer herefter andebryst i en bradepande og sæt i ovnen ca. 5 minutter (180°C). forlæng om nødvendigt bagetiden. Lad herefter andebryst hvile i folie i ca. 5 minutter.
 • Dræn selleri for vand I Varoma skålen og hæld det tilbage i røreskålen. tilsæt smør og salt og mos 10 sek/hastighed 6
 • Server straks andebryst med solbær sauce og sellerimos.
Del dette:

and, Jul, opskrift

X