Skip to main content

Sous Vide Bøffer

Sous Vide Bøffer

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Hovedret

Ingredienser

 • 2 stk bøffer Á 250 g, 2,5 til 3 cm. tykke, af oksefilet
 • 2 tsk Balsamico Glace
 • 2 kviste timian
 • friskkværnet peber
 • salt

Sådan gør du

 • De 2 bøffer tørres af for væde, smøres med Balsamico glace på begge sider, timiankvistene lægges på, og der krydres med peber.
 • Pakkes tæt sammen i vakuumpose, der forsegles.
 • Placeres fast og tæt i bunden af kogeindsatsen.
 • Kogeindsatsen med bøfferne sættes i røreskålen.
 • Røreskålen fyldes med så meget vand, at bøfferne bliver helt dækket med vand.
 • TM indstilles på 70 min. / 55 – 60 grader / trin røreske. Med denne indstilling bliver bøfferne medium-møre, men ønskes knapt så røde bøffer, skal tiden blot forøges med få min.
 • Bøfferne tages ud af posen og duppes af med køkkenrulle.
 • Eftersteges/brunes kort tid på begge sider i olie eller smør på en meget hed stege- eller grillpande, til de har opnået den ønskede stegefarve og konsistens.

Noter

Tilbehør: Lækkert tilbehør kan være råstegte kartoffel- og selleribåde, grønne bønner og pebersovs, der kan tilberedes i Thermomix i forvejen og stilles til side til senere opvarmning. Med sous-vide-metoden bliver bøfferne super lækre og møre, og man undgår sædvanligt stress og usikkerhed om resultatet. Kogetiden er afhængig af den vandmængde, der omgiver bøfferne. Det er derfor ikke muligt at angive helt præcis kogetid, men den angivne tid vil passe i de fleste tilfælde. Har man en foodsealer, der kun kan klare tørre ingredienser, kan bøfferne eksempelvis også marineres nogle timer i køleskab i ens yndlingsmarinade, hvorefter de skal tørres meget godt af, før de forsegles, og fremgangsmåden i øvrigt følges. Denne opskrift er helt perfekt til en ”kæresteaften”. Det er selvfølgelig ikke muligt at lave ”sous-vide-bøffer” til mange personer i Thermomix, men 4 lidt mindre bøffer kan 2 og 2 lige netop presses ned i kogeindsatsen og overhældes med tilstrækkeligt vand i røreskålen. Det er nødvendigt, at vandet dækker helt. Mange vil sikkert gerne prøve sous-vide-metoden uden at skulle anskaffe det helt store udstyr. Har man en TM 31 eller TM5 og kun en foodsealer til tørre ingredienser, lykkes det med flot, flot resultat, men med lidt held og finesse kan man også opnå et acceptabelt resultat uden en foodsealer. Bøfferne skal i så fald placeres i en helt tæt og robust husholdningskogepose, hvorefter de nedsænkes i vandet i kogeindsatsen. Derved lukker kogeposen sig ret tæt om kødet, og posen kan nu lukkes fast om kødet med åbningen opad. – Der må endelig ikke komme luft eller vand fra kogeindsatsen ind i selve posen under tilberedningen.
Del dette:
X