Skip to main content

Kokosmælk

Ingredienser

  • 300 gr Tørret Kokosmel
  • 1200-2400 gr vand

Sådan gør du

  • Blend kokosmel i 10 sekunder på trin 8. Tilføj 1200g vand og indstil Thermomix til 16 minutter, 90 grader på trin 4.
  • Blend herefter på trin 8 i 30 sekunder. Hæld mælken igennem kurven og pres så meget mælk som muligt ud af kurven ved at benytte spatlen. Du kan også benytte et klæde hvis du har dette.
  • Hæld Kokos’en tilbage i røreskålen, tilsæt endnu engang 1200g vand, og gentag processen herover.

Noter

Den første portion giver en tyk og cremet mælk mens den anden giver en tyndere mælk. Du kan enten blande dem eller benytte den cremede til madlavning og den tyndere mælk i smoothies, is eller til bagning. Mælken kan holde sig 3 – 4 dage i køleskabet eller fryses i isterningposer til senere brug. Kokosmassen kan fryses og benyttes til kager eller dehydreres i 6 timer på lav temperatur i ovnen. Herefter kan du male din kokos til kokosmel på trin 9 i 2 minutter. Kokosmel er rigtig god til f.eks. bagning og panering. Opskriften kan også laves med frisk Kokos dog skal der kun anvendes 900g vand
Del dette:
X