Skip to main content

Hvid Gløgg

Hvid Gløgg

– Indsendt af Philip Andersen
Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Drinks

Ingredienser

 • 1 l Æblemost
 • 3 dl Lys Rom hvid portvin eller vodka
 • 2-3 stk Kanelstænger
 • 2-3 stk Stjerneanis
 • 8-10 stk Kardemommefrø
 • 5 stk Nelliker
 • 1 stk Vaniliestang flækket
 • 2 cm ingefær
 • 1 stk chili I dette tilfælde har jeg brugt christmas pepper
 • 1 dl Rørsukker Honning kan også bruges
 • 1 stk citron Kun saften

Sådan gør du

 • Hæld æblemosten i røreskålen og tilsæt alle krydderierne, den fintrevne ingefær, chilien i skiver (alt undtagen alkoholen og sukker) 25 min / 98 grader / Trin omrøring.
 • Tilsæt alkohol og smag til med sukker 30 sek / Trin omrøring 2 med omvendt rotation.

Noter

Hvis den hvide gløgg er blevet for stærk kan du evt tilsætte mere æblemost. Jeg kan godt lide der er smæk på smagen og at den renser lidt, måske er mængden af chili og ingefær for meget for dig men smag dig frem, måske er det for lidt!
Jeg har også forsøgt mig med en kamille – hyldeblomst version – det var også ret godt, men den manglede dybden fra æblemosten.
Hvid gløgg kan også sagtens serveres uden alkohol, så skal der bare skrues lidt mere op for krydderierne synes jeg – da alkoholen hjælper med at give et fornuftigt kick til smagen! Serverer du den til børn, så hold på ingefær og chili – det er de ikke meget for, jeg har forsøgt.
Del dette:
X