Skip to main content

Indisk Dahl

Ingredienser

  • 150 gr Løg
  • 4 fed Hvidløg
  • 3 cm Ingefær skrællet
  • 4 cm frisk gurkemeje skrællet eller 1 stor tsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk sennepspulver valgfrit
  • 1 tsk spidskommen knust eller stødt
  • 1 tsk stødt nellike
  • 2 tsk Garam Masala
  • 1 tsk fennikelfrø
  • chilli efter smag
  • 20 gr Olivenolie til at sautere krydderrier i.
  • 7 dl Vand
  • 1 dåse Kokosmælk
  • 325 gr røde linser
  • 140 gr tomatpuré
  • 2 tsk grøntsagsfond hjemmelavet eller 1 terning grøntsagsboullion
  • Salt og Peber efter smag

Sådan gør du

  • Placer løg, hvidløg, ingefær og gurkemeje i røreskålen og hak i 6 sek/hastighed 5.
  • Skrab siderne med spatlen.
  • Tilføj sennepspulver (valgfrit), spidskommen, nellike, Garam Masala, fennikelfrø, chili og olivenolie. Sautere i 2 min/100 grader/hastighed røre.
  • Tilføj vand, kokosmælk, linser, tomatpuré og grøntsagsfond. Sæt kogeindsatsen på røreskålen i stedet for målebægeret for at undgå sprøjt.
  • Kog i 20 min/100 grader/hastighed 1 (med knivene vendt) Hvis det bulderkoger meget, så sæt temperatuen til 98 grader.
  • Smag til med salt og peber og server straks med lidt cremefraiche, frisk koriander og lidt godt brød.
Del dette:
X