Skip to main content

Hokkaidosuppe

Hokkaidosuppe

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Forret, Suppe

Ingredienser

  • 75 gr zittauerløg i både
  • 10 gr Hvidløg
  • 500 gr hokkaido græskar i grove stykker
  • 100 gr bagekartoffel i grove stykker
  • 50 gr kvark skyr eller syrnet fløde
  • 125 gr Appelsinsaft
  • 750 gr hønsebouillon

Krydderier i tepose

  • 3 kardemommekapsler
  • 2 hele stjerneanis
  • 6 hele nelliker
  • 5 hele enebær
  • 5 hele peberkorn
  • 1/4 spsk korianderfrø

Tilsmagning

  • ½ tsk chilipasta eller få dråber Tabasco
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk Sukker
  • 2 tsk groft salt efter smag

Tibehør

  • 175 gr kvark
  • 75 gr saltede græskarkerner og/eller lidt fintsnittet purløg
  • groft brød

Sådan gør du

  • Placer løg i røreskålen og hak i 3 sek/hastighed 5.
  • Tilføj hønsebouillon, græskar, kartoffel og appelsinsaft hældes i røreskålen.
  • Kardemommekapsler, stjerneanis, nelliker, enebær og korianderfrø lægges i en tepose, der lukkes med en knude og lægges i røreskålen.
  • Alt koges 25 min/100 grader/Knivene omvendt.
  • Posen med krydderier fjernes.
  • Indholdet i røreskålen pureres 1-2 min/hastighed 5-9 (hastigheden øges trinvis) til silkeblød konsistens.
  • Smages til med chilipasta eller Tabasco, citronsaft, sukker, salt og peber.

Servering

  • Fordel suppen i små skåle eller dybe tallerkener. Pynt med kvark, græskarkerner og purløg på toppen og giv groft brød til.

Noter

Tip: Kartoflen jævner suppen noget. Ønsker man en mere tyktflydende suppe, kan man til slut jævne med lidt Maizena. Ønsker man en mere cremet suppe, kan man smage til med lidt piskefløde, men suppen bliver derved mindre strålende orange. Det er umagen værd at samle alle de hele krydderier. Bruger man i stedet kværnene krydderier, bliver suppen lidt grumset, og den flotte farve ikke helt så strålende. Teposen holder fint til turen i kogeskålen, når man blot husker at indstille på rotation mod uret og dejfunktion. Trin 1 går også an. De saltede græskarkerner kan man nemt og hurtigt selv lave ved at riste dem med lidt fint salt på en pande. Det er en god idé at lave en lidt større portion ad gangen. De holder sig længe i et glas med tætsluttende låg og egner sig også fint som snack.
Del dette:
X