Forberedelsestid
50 Minutter
Samlet tid
1 Time
Antal personer
20-30 Styk
Ingredienser
- 100 g sukker
- 20 g citronskal
- 10 g citronsaft
- 430 g mel
- 200 g smør, køleskabskold
- 1 æg
- 1 knsp salt
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180°C. Beklæd 2 bageplader med bagepapir og stil til side.
- Hæld sukker i en ren og tør røreskål, tilsæt citronskal og mal 15 sek./hastighed 10. Brug en spatel til at skrabe ingredienserne ned langs siderne af røreskålen.
- Tilsæt mel, citronsaft, æg og salt, bland 30 sek./hastighed 4,5.
- Tilsæt smør bland 30 sek./hastighed 4,5.
- Hvis dejen er for blød – sæt den i køleskabet i 20-30 min.
- Læg dejen på en meldrysset overflade, ælt kort og del den i 4 dele. Rul hver del ud til en tykkelse på 6-7 mm. Drys dejen og en trækagerulle med påskemotiv med mel, og træk derefter den dekorative kagerulle over dejen i én bevægelse. Skær småkager ud med en udstikker og læg dem forsigtigt på tidligere forberedte bageplader. Bag 8-10 min (180°C) eller indtil de bliver gyldne i kanterne, den ene plade efter den anden. Afkøl de bagte småkager på en rist. Server citronsmørkager som dessert.
Noter