Citron smørkager

Del:

Forberedelsestid

50 Minutter

Samlet tid

1 Time

Antal personer

20-30 Styk

Ingredienser

  • 100 g sukker
  • 20 g citronskal
  • 10 g citronsaft
  • 430 g mel
  • 200 g smør, køleskabskold
  • 1 æg
  • 1 knsp salt

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 180°C. Beklæd 2 bageplader med bagepapir og stil til side.
  2. Hæld sukker i en ren og tør røreskål, tilsæt citronskal og mal 15 sek./hastighed 10. Brug en spatel til at skrabe ingredienserne ned langs siderne af røreskålen.
  3. Tilsæt mel, citronsaft, æg og salt, bland 30 sek./hastighed 4,5.
  4. Tilsæt smør bland 30 sek./hastighed 4,5.
  5. Hvis dejen er for blød – sæt den i køleskabet i 20-30 min.
  6. Læg dejen på en meldrysset overflade, ælt kort og del den i 4 dele. Rul hver del ud til en tykkelse på 6-7 mm. Drys  dejen og en trækagerulle med påskemotiv med mel, og træk derefter den dekorative kagerulle over dejen i én bevægelse. Skær småkager ud med en udstikker og læg dem forsigtigt på tidligere forberedte bageplader. Bag 8-10 min (180°C) eller indtil de bliver gyldne i kanterne, den ene plade efter den anden. Afkøl de bagte småkager på en rist. Server citronsmørkager  som dessert.

Noter

Andre opskrifter

  • Æbleroulade

    Forberedelsestid: 15 Minutter

    Samlet tid: 60 Minutter

  • Banoffee

    Forberedelsestid: 25 Minutter

    Samlet tid: 1 time 25 Minutter

  • Æble- og Pærekage

    Forberedelsestid: 30 Minutter

    Samlet tid: 1 time 30 Minutter