Græskarmarmelade

Ret: Tilbehør

Del:

Forberedelsestid

20 Minutter

Samlet tid

40 Minutter

Antal personer

Ingredienser

  • 500 g Hokkaidogræskar, uden skræl og kærner, i mindre stykker
  • 200 g Æbler, gerne syrlige
  • 150 g Syltesukker
  • 200 g Appelsinjuice, friskpresset
  • 25 g Citronsaft, friskpresset
  • 1 tsk. Kanel, støt
  • 1 tsk. Vaniljesukker

Sådan gør du

  1. Kom græskarret i røreskålen og hak det i 6 sek./hast. 5. Skrab græskarret ned langs siderne af røreskålen med en spatel.
  2. Tilsæt safte fra appelsin og citron og kog i 15 min./100°C/hast. 2 (med målebæger), blend derefter i 10 sekunder/hastighed 4-8, og øg gradvist hastigheden. Skrab græskarret ned langs siderne af røreskålen med en spatel. Gentag evt hvis du ønsker mere cremet konsistens.
  3. Tilsæt syltesukker, kanel, vaniljesukker og kog i 6 minutter/100°C/hastighed 3 (med stænklåg). Hæld blandingen i steriliserede glas med skruelåg og luk dem straks.
  4. Server græskarmarmeladen, når den er afkølet, eller opbevar den et køligt og tørt sted.
  5. Velbekomme.

Noter

Andre opskrifter

  • Low carb brød af A38

    Forberedelsestid: 12 Timer

    Samlet tid: 13 Timer

  • Marcipan med Amaretto

    Forberedelsestid: 5 Minutter

    Samlet tid: 1 Timer 30 Minutter

  • Græskarboller

    Forberedelsestid: 20 Minutter

    Samlet tid: 2 Timer 30 Minutter