Forberedelsestid
20 Minutter
Samlet tid
40 Minutter
Antal personer
Ingredienser
- 500 g Hokkaidogræskar, uden skræl og kærner, i mindre stykker
- 200 g Æbler, gerne syrlige
- 150 g Syltesukker
- 200 g Appelsinjuice, friskpresset
- 25 g Citronsaft, friskpresset
- 1 tsk. Kanel, støt
- 1 tsk. Vaniljesukker
Sådan gør du
- Kom græskarret i røreskålen og hak det i 6 sek./hast. 5. Skrab græskarret ned langs siderne af røreskålen med en spatel.
- Tilsæt safte fra appelsin og citron og kog i 15 min./100°C/hast. 2 (med målebæger), blend derefter i 10 sekunder/hastighed 4-8, og øg gradvist hastigheden. Skrab græskarret ned langs siderne af røreskålen med en spatel. Gentag evt hvis du ønsker mere cremet konsistens.
- Tilsæt syltesukker, kanel, vaniljesukker og kog i 6 minutter/100°C/hastighed 3 (med stænklåg). Hæld blandingen i steriliserede glas med skruelåg og luk dem straks.
- Server græskarmarmeladen, når den er afkølet, eller opbevar den et køligt og tørt sted.
- Velbekomme.
Noter









