Forberedelsestid
20 Minutter
Samlet tid
1 Time 35 Minutter
Antal personer
12 Stykker
Ingredienser
- 150 g olie + lidt til at smøre springformen
- rasp til springformen
- 6 s/m eller 5 l æg
- 300 g sukker
- 1 knsp salt
- 240 g danskvand
- 350 g mel
- 2 tsk bagepulver
- 30 g kakao
Sådan gør du
- Læg bagepapir i bunden af springformen (ø26) og smør siderne med olie, derefter drys siderne med rasp, stil til side.
- Sat sommerfuglen på i røreskålen. Tilsæt æggene, salt og sukker og opvarm 5 min/37°C/hastighed 4, pisk derefter 5 min/hastighed 4. Fjern sommerfuglen.
- Tilsæt olie, vand, 320 g mel og bagepulver, bland 20 sek/hastighed 4. Overfør blandingen til en skål.
- Hæld 650 g af dejen i røreskålen, tilsæt de resterende 30 g mel og bland 20 sek/hastighed 4. Overfør til en anden skål og stil til side.
- Hæld resten af dejen i røreskålen, tilsæt kakao og bland 20 sek/hastighed 4. Overfør til en anden skål og stil til side.
- Forvarm ovnen til 160°C.
- Placer 3 spiseskefulde lys og 3 spiseskefulde mørk blanding skiftevis i midten af springformen. Massen vil gradvist sprede sig, hvilket skaber et zebramønster.
- Bages i 60-70 minutter (160°C). Tjek med en trætandstil ved at stille den midt i kagen. Er tandstikken tør – så er kagen færdig.
- Drys zebrakagen med flormelis og server som dessert.
- Velbekomme ♥
Noter