Zebra kage

Ret: kager

Del:

Forberedelsestid

20 Minutter

Samlet tid

1 Time 35 Minutter

Antal personer

12 Stykker

Ingredienser

  • 150 g olie + lidt til at smøre springformen
  • rasp til springformen
  • 6 s/m eller 5 l æg
  • 300 g sukker
  • 1 knsp salt
  • 240 g danskvand
  • 350 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 30 g kakao

 

Sådan gør du

  1. Læg bagepapir i bunden af springformen (ø26) og smør siderne med olie, derefter drys siderne med rasp, stil til side.
  2. Sat sommerfuglen på i røreskålen. Tilsæt æggene, salt og sukker og opvarm 5 min/37°C/hastighed 4, pisk derefter 5 min/hastighed 4. Fjern sommerfuglen.
  3. Tilsæt olie, vand, 320 g mel og bagepulver, bland 20 sek/hastighed 4. Overfør blandingen til en skål.
  4. Hæld 650 g af dejen i røreskålen, tilsæt de resterende 30 g mel og bland 20 sek/hastighed 4. Overfør til en anden skål og stil til side.
  5. Hæld resten af dejen i røreskålen, tilsæt kakao og bland 20 sek/hastighed 4. Overfør til en anden skål og stil til side.
  6. Forvarm ovnen til 160°C.
  7. Placer 3 spiseskefulde lys og 3 spiseskefulde mørk blanding skiftevis i midten af springformen. Massen vil gradvist sprede sig, hvilket skaber et zebramønster.
  8. Bages i 60-70 minutter (160°C). Tjek med en trætandstil ved at stille den midt i kagen. Er tandstikken tør – så er kagen færdig.
  9. Drys zebrakagen med flormelis og server som dessert.
  10. Velbekomme ♥

Noter

Andre opskrifter

  • Citron smørkager

    Forberedelsestid: 50 Minutter

    Samlet tid: 1 Time