Skip to main content
rabarbersirup på Thermomix

Rabarbersirup

rabarbersirup på Thermomix

Ingredienser

  • 3 dl Vand
  • 200 g rabarber
  • 100 g Sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker

Sådan gør du

  • Vej rabarberne i Thermomix og skær stænglerne i 4-5 stykker. Blend 2 sek. / hastighed 5. Vej vand og tilsæt til rabarberne. Lad det simre i 15 min / 100 grader / omvendt rotation. Brug kogeindsatsen til at sigte pulp fra væske.
  • Kom rabarbersaften tilbage i røreskålen sammen med sukker og vanilje. Tag målebægret ud af låget og lad det simre i 15 min / 100 grader / omvendt rotation. Det bliver først tykkere i konsistensen, når det køler af.
  • Hæld rabarbersiruppen på en rengjort og skoldet flaske. Opskriften giver ca. 2 dl. sirup.
  • Brug siruppen til cocktails, desserter, drinks og som saftevand (fortyndet med lidt vand).
Del dette:
X