
Chai grød
Ingredienser
- 900 g Skummetmælk
- 100 g Kokosmælk
- 50 g Brun Farin (valgfrit)
- 2 stk Chai teposer
- 2 stk Kanelstænger
- 1 spsk Vaniljepulver
- 1 knivspids Havsalt
- 220 g Ris hvide eller brune, se tip
- 8 stk Tørret abrikoser skåret i mindre stykker (5 mm), til servering
- 2 spsk Pistacienødder hakkede, til pynt
- 2 spsk Kokos flager til serving
Sådan gør du
- Kom mælk, kokosmælk, Brun farin, chai teposer, kanelstænger, vanilje og salt i røreskålen. Uden målebæger, kog i 8 min/100°C/hastighed 1, med omvendt knivrotation.
- Fjern teposerne med en tang. Tilsæt ris, uden målebæger og kog i 30-40 min/90°C/hastighed 1, med omvendt knivrotation, eller indtil risen er kogt.
- Hæld i en stor serveringsskål og lad den trække i 15 minutter.
- Del chai grøden i 8 glas eller skåle og pynt med abrikoser, pistacienødder, kokosflager og server straks.
Noter
Aftensmad, Dessert, Efterår, Forår, Glutenfri, Indisk, Madlavning til større familier, Madlavning til studerende, Middag, Vegetar, Vinter