Skip to main content

Æblekage

Æblekage

– Indsendt af Birte
Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Dessert

Ingredienser

  • 150 gr sukker
  • 150 gr smør Blødt
  • 2 stk æg 2 store eller 3 små
  • 150 gr mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 4 stk æbler Store (skrællede og skåret i både). Aromatiske madæbler egner sig bedst.
  • 0,5 tsk kanel - Kan udelades
  • Perlesukker
  • 100 gr rosiner - kan udelades

Sådan gør du

  • Hak mandlerne lidt groft 6 sek. / trin 6 og sæt dem til side i en anden skål.
  • Pulveriser sukker 15 sek. / trin 10.
  • Tillsæt smør og rør det skummende med sukker 2 min. / trin 4.
  • Isæt sommerfuglen.
  • Tilsæt æg og pisk 2 min. / trin 5.
  • Fjern sommerfuglen.
  • Tilsæt mel og bagepulver og rør 30 sek. / dejfunktion – evt. med spatel isat.
  • Hæld halvdelen af dejen i en smurt springform (diameter 26-28 cm.)
  • Fordel æbler, kanel og evt. rosiner ovenpå.
  • Fordel resten af dejen øverst.
  • Drys mandler og perlesukker på.
  • Bag ved 175 grader i ca. 55 min. på nederste rille i ovnen.

Noter

Nyd kagen enten kold eller lun med eller uden flødeskum/creme fraiche.
Del dette:
X