Skip to main content

Gazpacho med løvstikkeolie

Gazpacho med løvstikkeolie

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Forret, Suppe

Ingredienser

Løvstikkeolie - dag 1

  • 1 håndfuld løvstikke
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 2 dl solsikkeolie

Gazpacho - dag 2

  • 10 stk modne tomater
  • 1 stk Rød Peber eller Snack Peber
  • 1 stængel stængel blegselleri
  • 1 fed Hvidløg
  • 1 tørret chipotle eller anden chili
  • 1 rødløg
  • 1 Agurk
  • 1 spsk frisk merian og oregano
  • 1 tsk piment d’espelette eller røget paprika
  • 1 tsk sellerisalt
  • 1 spsk worchestershiresauce
  • 2 spsk Ekstra jomfruolivenolie
  • limesaft efter smag

Sådan gør du

  • Dag 1 Pluk bladene fri fra løvstikke- og persillestilkene og skyl dem grundigt. Slyng dem fri for vand og kom bladene i røreskålen sammen olien. Kør i 7 min/60 grader/hastighed 6.
  • Sigt olien i en stofble i køleskabet til dagen efter.
  • Dag 2 Placer modne tomater, rød peberfrugt, blegselleri, hvidløg, tørret chipotle eller anden chili, rødløg, agurk, frisk merian og oregano, piment d’espelette eller røget paprika, sellerisalt, worchestershiresauce og olivenolie i røreskålen og blend i 4 min/hastighed 10. til suppen er ensartet.
  • Smag til med salt, peber og limesaft (& evt. lidt vodka).
  • Justér evt. konsistensen med vand (hvis den skal være tyndere) eller daggammelt brød (hvis suppen skal være tykkere).
  • Anret suppen og dryp lidt løvstikkeolie på toppen.
  • Servér med godt brød og et dejligt glas vin.
Del dette:
X