Forberedelsestid
30 Minutter
Samlet tid
2 Timer
Antal personer
6-8 Personer
Ingredienser
- 200 g vand
- 20 g frisk gær
- 1 tsk sukker
- 500 hvedemel
- 2 teskefulde salt
- 30 g rapsolie + lidt til at smøre skålen med
- 1 æg
- 200 g bacon i tern eller strimler
- 80 g løg, skåret i halve
- 1 fed hvidløg
- 30 g rapsolie
- 700 g hakket svine- og oksekød
- 1 tsk salt
- ¼ tsk peber, stødt
- 1 tsk sød peber
- 4 spiseskefulde ketchup
- 2 teskefulde sennep
- 4 syltede agurker, skåret på langs i 2 mm skiver
- 150 g revet cheddarost
- 1 æg, pisket
- 2 spsk hvide sesamfrø
Sådan gør du
- Hæld vand i røreskålen, tilsæt gær, sukker, mel, salt, olie og æg, ælt dejen 2 min. Smør imens skålen med olie. Læg færdig æltet dej i en skål, dæk med et rent køkkenklæde og lad det hæve et lunt sted i ca. 60 minutter.
- Steg bacon på komfuret til de bliver sprøde og gyldenbrune. Læg det stegte bacon på en tallerken beklædt med køkkenrulle for at dræne overskydende fedt fra, og sæt dem til side.
- Læg løg og hvidløg i røreskålen, tilsæt olie, hak 5 sek./hastighed 5. Skrab ingredienserne ned af røreskålens sider med en spatel og lad det simre i 3 min/120°C/hastighed 2 omvendt rotation.
- Tilsæt kødet, salt, peber og paprika og lad det simre 10 min/120°C/hastighed 1 omvendt rotation. Si væden fra det stegte kød og stil det til side.
- Forvarm imens ovnen til 200°C. Beklæd bunden af springformen (Ø 26 cm) med bagepapir og stil til side. Si evt. det stuvede kød gennem en si og stil det til side.
- Del den hævede dej i 2 dele i forholdet ⅔ og ⅓. Rul den største del ud på en meldrysset overflade og læg den i en tidligere forberedt springform – så den dækker bunden og ca. 3 cm af kanterne. Fordel det stegte kød jævnt på dejen. Smør med ketchup og sennep, og tilsæt derefter agurker, stegt bacon og ost. Rul den resterende del af dejen ud til en cirkel (Ø 26 cm), dæk toppen af burgeren, forsegl kanterne af dejen grundigt, tryk med fingrene. Pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
- Bag i 35-40 minutter (200°C). Halvvejs dæk eventuelt med bagepapir i bagetiden. Stil til side i 10 minutter før servering.
Noter