De 5-oste pizza

Ret: Hovedret

Del:

Forberedelsestid

20 Minutter

Samlet tid

2 Timer 15 Minutter

Antal personer

4 Personer

Ingredienser

  • 220 g lunken vand
  • 15 g olivenolie
  • 12 g frisk gær eller 7 g tørgær
  • 400 g mel
  • 1 tsk salt
  • 100 g hytteost
  • 50 g fløde
  • 100 g camembert eller blåskimmelost
  • 125 g mozzarella i kugle
  • 150 g revet ost f.eks. cheddar eller Gou-dan
  • 100 g gedeost
  • 100 g bacon (valgfrit)

 

Sådan gør du

  1. Hæld vand og olivenolie i røreskålen, tilsæt gær, mel og salt, ælt dejen i 7 min. Smør imens en skål med olivenolie. Læg den dej i den smurte skål, dæk til og stil til hævning i ca. 1 time. eller indtil den fordobles i volumen. Imens vaskes røreskålen.
  2. Hæld hytteost og fløde i skålen og blend 10 sek./hastighed 5.
  3. Smør stentøjet Peter med olivenolie eller beklæd en bageplade med bagepapir og stil til side.
  4. Rul dejen ud og flyt den over i den smurte Peter. Dæk med rent viskestykke og stil til hævning i 30 minutter. Mod slutningen af ​​hævetiden forvarmes ovnen til 230°C.
  5. Fordel fløde/hytteost over den hævede dej.
  6. Fordel de resterende 4 oste og bacon på dejen og bag 20-25 min i 230°C eller indtil pizzaen bliver gylden i kanterne.
  7. Velbekomme ♥

Noter

Andre opskrifter

  • Sprød “salat” med rejer

    Forberedelsestid: 20 Minutter

    Samlet tid: 45 Minutter

  • Kæmpe Burger

    Forberedelsestid: 30 Minutter

    Samlet tid: 2 Timer

  • Confiteret andelår

    Forberedelsestid: 25 Minutter

    Samlet tid: 20 Timer