Forberedelsestid
20 Minutter
Samlet tid
2 Timer 15 Minutter
Antal personer
4 Personer
Ingredienser
- 220 g lunken vand
- 15 g olivenolie
- 12 g frisk gær eller 7 g tørgær
- 400 g mel
- 1 tsk salt
- 100 g hytteost
- 50 g fløde
- 100 g camembert eller blåskimmelost
- 125 g mozzarella i kugle
- 150 g revet ost f.eks. cheddar eller Gou-dan
- 100 g gedeost
- 100 g bacon (valgfrit)
Sådan gør du
- Hæld vand og olivenolie i røreskålen, tilsæt gær, mel og salt, ælt dejen i 7 min. Smør imens en skål med olivenolie. Læg den dej i den smurte skål, dæk til og stil til hævning i ca. 1 time. eller indtil den fordobles i volumen. Imens vaskes røreskålen.
- Hæld hytteost og fløde i skålen og blend 10 sek./hastighed 5.
- Smør stentøjet Peter med olivenolie eller beklæd en bageplade med bagepapir og stil til side.
- Rul dejen ud og flyt den over i den smurte Peter. Dæk med rent viskestykke og stil til hævning i 30 minutter. Mod slutningen af hævetiden forvarmes ovnen til 230°C.
- Fordel fløde/hytteost over den hævede dej.
- Fordel de resterende 4 oste og bacon på dejen og bag 20-25 min i 230°C eller indtil pizzaen bliver gylden i kanterne.
- Velbekomme ♥
Noter