Skip to main content

Ingefærshot booster

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Drinks, Tilbehør
Forb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 10 minutter

Ingredienser

 • 40 g Frisk ingefærrod, skåret i 2 mm skiver
 • 5 g Frisk gurkemeje, skåret i stykker
 • 2 knivspids Peber, friskkværnet
 • 50 g Honning
 • 120 g Citronsaft, fruskpresset

Sådan gør du

 • Kom ingefær og gurkemeje i, tilsæt peber, honning og citronsaft i røreskålen og bland 1 min/hastighed. 10. Skrab ingredienserne fra siderne af røreskålen med en spatel og bland i yderligere 30 sek/hastighed. 10. Si indholdet af røreskålen gennem en finmasket si ned i en tætlukket krukke eller glasflaske (se tip), og tryk ned med en ske for at presse så meget væske ud som muligt. Kassér den stødte ingefær og gurkemeje. Ingefær- og gurkemejeimmunitetsskud bør indtages i 2-3 spiseskefulde (ca. 30-45 g) ufortyndet eller blandet med en lille mængde varmt vand (ca. 125 g).
 • Hints & Tips
  Shots er koncentrerede drikkevarer baseret på naturlige ingredienser, serveret i små mængder. De er intense i smagen og fulde af værdifulde næringsstoffer. De bør indtages som et supplement til en daglig, afbalanceret kost.
  Den sundeste ingrediens i gurkemeje er curcumin – en antioxidant med stærke anti-inflammatoriske egenskaber. For at øge dets absorption i kroppen er det bedst at indtage det med ingredienser, der også indeholder piperin – en forbindelse indeholdt i bl.a. sort peber.
  Ingefær-gurkemeje immunitetsskud kan opbevares i op til 5 dage i køleskabet. Drikken skal rystes før brug. Flaskerne, hvori drikkevaren skal opbevares, skal vaskes grundigt i varmt vand med opvaskemiddel. Skyl dem med kogende vand, og tør dem derefter med en ren køkkenklud eller køkkenrulle. Flaskerne kan også varmes i en forvarmet ovn til 100˚C i 20-30 minutter.
  Shots kan også fryses i en isbakke og opbevares i fryseren i op til 2 uger. De skal optøs eller opløses i varmt vand før indtagelse.
  Ovenstående opskrift bør ikke betragtes som en medicin.
  For at fjerne gul misfarvning fra røreskålens låg skal du placere den på et solrigt sted i et par timer.
Del dette:
X