Skip to main content

Ananas og Ingefær Marmelade

Ananas og Ingefær Marmelade

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Tilbehør

Ingredienser

  • 25 g Frisk Ingefær Skrællet og skåret i tynde skiver
  • 750 g Ananas Frisk, skåret i mindre stykker
  • 25 g Citronsaft
  • 250 g Syltesukker

Sådan gør du

  • Kom ingefær i røreskålen og hak 5 sek/hastighed 8. Skrap røreskålens sider ned med spatlen.
  • Tilsæt ananas og hak i 4 sek/hastighed 5.
  • Tilsæt citronsaft og syltesukker og kog i 14 min/100°C/hastighed 2. Se Tips herunder for test af konsistensen. Den færdige marmelade hældes på 2 atamonskyllede glas (à 500 g) som lukkes med det samme. Set marmeladen på køl.

Noter

Test af konsistens: Sæt en underkop i fryseren (5-10 minutter). Kom 1 tsk marmelade på den kolde underkop. Skub til marmeladen med fingeren, når den er blevet kold på underkoppen. Hvis marmeladen rynker, er den klar. Hvis ikke, koges marmeladen i yderligere 2 minutter. Prøv derefter igen.
For at sikre korrekt konservering af marmeladen skal glassene vaskes grundigt i varmt sæbevand, derefter tørres ved lav ovntemperatur eller køres igennem opvaskemaskinen. Hæld marmeladen i glassene, mens de stadig er varme.
Marmeladen holder op til 6 måneder, når glasset er uåbnet og opbevares på et køligt og tørt sted.
Del dette:

Marmelade, syltetøj

X