Skip to main content

Porretærte med skinke og mandler

Porretærte med skinke og mandler

Udskriv Pin Add to Collection
Ret: Hovedret

Ingredienser

Tærtedejen

  • 75 gr smør
  • 100 gr Hvedemel
  • 50 gr grahamsmel
  • 25 gr kærnemælk
  • 1/4 tsk Salt

Tærtebunden

  • 40 gr gruyere Tærtedejen

Fyld

  • 500-600 gr porrer i ringe
  • 100 gr skinke i strimler
  • 3 æg
  • 200 gr mælk
  • ½ tsk salt
  • 30 gr mandler smuttede og flækkede

Sådan gør du

  • Placer alle ingredienser til tærtedejen i røreskålen og æltes let sammen – 3 min/ dejfunktion.
  • Lad dejen hvile i køleskab 1 time eller længere.
  • Mens dejen hviler tilberedes resten af ingredienserne.
  • Letsaltet vand hældes i røreskålen. Porreringene lægges i kogeindsatsen, der placeres i røreskålen. Dampes 10 min/Varona/hastighed 1 og stilles til side.
  • Røreskålen skylles og tørres af.
  • Gruyerestykkerne hældes i røreskålen og findeles 12 sek/hastighed 5 og stilles til side.
  • Æg, mælk og salt hældes i røreskålen og piskes let sammen 10 sek/hastighed 4.
  • Dejen rulles ud, en smurt tærteform (26-28 cm i diameter) beklædes hermed, og bunden drysses med den revne ost.
  • Forbages ca. 15 min. ved 190-200 grader.
  • Porrer og skinke fordeles i den forbagte bund.
  • Æg- og mælkeblandingen hældes over, og de flækkede mandler lægges øverst.
  • Bages i ovnen 20-25 min. ved 200 grader til æggemassen er stivnet, og tærten er pænt gylden.
Del dette:
X