Blomkålsuppe

Ret: Forret, Suppe

Del:

Forberedelsestid

20 Minutter

Samlet tid

40 Minutter

Antal personer

4 Personer

Ingredienser

  • 100 g Løg, skåret i halve
  • 200 g Bacon, i strimler eller tern
  • 20 g Fedtstof fra bacon, eller smør
  • 650 g Vand
  • 500 g Blomkålsbuketter, i mundrettede stykker
  • 50 g Gulerødder
  • 450 g Kartofler, i mundrettede stykker
  • 1 spsk Grøntsagsbouillon, lavet i TM
  • 1 tsk Salt
  • ½ tsk Sort peber, støt
  • ¼ tsk Muskatnød, støt
  • 200 g Piskefløde
  • Persille til pynt

Sådan gør du

  1. Steg bacon på panden, dræn den på et stk køkkenrulle. Gem 20 g fedtstof.
  2. Kom løget i røreskålen og hak det i 5 sek./hast 5. Skrab løget ned langs siderne af røreskålen med en spatel.
  3. Tilsæt fedtstoffet og sauter (med indsatskurven på låget) i 2 min./120°C/hast. 1 – omvendt rotation.
  4. Tilsæt vand, blomkål, kartofler, gulerødder, grøntsagsbouillon, salt og peber, og kog (med indsatskurven på låget) i 20 min./100°C/hast. 1 – omvendt rotation.
  5. Tilsæt muskatnød, fløde og varm (med indsatskurven på låget) i 2 min./90°C/hast. 1.5 – omvendt rotation.
  6. Server blomkålssuppen med en lille drys af stegt bacon og persille.
  7. Velbekomme

Noter

Andre opskrifter

  • Peberrodssuppe

    Forberedelsestid: 30 Minutter

    Samlet tid: 1 Timer 10 Minutter

  • Tomatsuppe med kylling og ris

    Forberedelsestid: 15 Minutter

    Samlet tid: 40 Minutter

  • Rødbedesuppe

    Forberedelsestid: 15 Minutter

    Samlet tid: 40 Minutter