Tomatsuppe med kylling og ris

Ret: Forret, Suppe

Del:

Forberedelsestid

15 Minutter

Samlet tid

40 Minutter

Antal personer

4 Personer

Ingredienser

  • 100 g Løg, skåret i kvarte
  • 60 g Bladselleri, skåret i 1-2 cm stykker
  • 20 g smør
  • 400 g Kyllingebrystfileter, skåret i 3-4 cm stykker
  • 800 g Vand
  • 1 spsk Grøntsagsbouillon, lavet i TM
  • 100 g Ris, godt skyllet under vand
  • 250 g Passata
  • 1 tsk Salt
  • ½ tsk Sort peber, støt
  • 30 g Tomatpuré
  • 1 tsk Sukker
  • 1 tsk Provencalske krydderurter
  • 4 spsk Cremefraiche

Sådan gør du

  1. Kom løg og selleri i røreskålen og hak i 5 sek./hastighed 5. Skrab siderne af røreskålen ned med en spatel.
  2. Tilsæt smørret og lad det simre i 3 min./120°C/hast. 1.
  3. Tilsæt kylling, vand og grøntsagsbouillon og kog (med indsatskurven på låget) i 10 min./100°C/hast. 1 – omvendt rotation, bland derefter i 7 sek./hastighed 4.
  4. Tilsæt ris, tomatpuré, sukker, salt og peber og kog (med indsatskurven på låget) i 13 min./100°C/hastighed 1 – omvendt rotation.
  5. Tilsæt tomatpuré og Herbes de Provence og bland i 15 sek./hastighed 2 – omvendt rotation.
  6. Server tomatsuppen med en klat cremefraiche.
  7. Velbekomme

Noter

Hvis risen stadig er hård i trin 4, skal du øge tilberedningstiden med 2 minutter.

Andre opskrifter

  • Peberrodssuppe

    Forberedelsestid: 30 Minutter

    Samlet tid: 1 Timer 10 Minutter

  • Blomkålsuppe

    Forberedelsestid: 20 Minutter

    Samlet tid: 40 Minutter

  • Rødbedesuppe

    Forberedelsestid: 15 Minutter

    Samlet tid: 40 Minutter