Skip to main content

DAMPET KYLLINGESPYD MED RIS OG VARME GRØNTSAGER.

DAMPET KYLLINGESPYD MED RIS OG VARME GRØNTSAGER.

Udskriv Pin Rate Add to Collection
Ret: Hovedret

Ingredienser

Marineret Kylling på spyd

  • tsk Salt
  • 1 tsk Kanel stødt
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 tsk Allehånde stødt
  • 450 g kyllingebrystfileter skåret i lange, tynde strimler
  • 6-8 tomater valgfrit
  • 50 g Løg
  • 60 g tomatpuré
  • 4-6 kviste frisk persille
  • 80 g Vand
  • 20 g eddike

Dressing til grøntsagerne

  • 50 g cherry tomater skåret i halve
  • 15 g Hvidvinseddike
  • 20 g Olivenolie
  • ½ tsk Salt
  • 1 knivspids sort peber valgfrit
  • 2-3 kviste frisk persille

Ris og varm grøntsagssalat

  • 200 g basmatiris
  • 700 g Vand
  • 120 g Gulerødder skåret i mindre stykker
  • 1 tsk spidskommenfrø valgfrit
  • tsk Salt
  • 600 g blandede grøntsager (fx peberfrugt, aubergine, courgette, blomkål, broccoli, asparges), skåret i mindre stykker (3 cm)

Sådan gør du

Marineret kylling på spyd

  • Placer salt, kanel, paprika og allehånde i røreskålen og (tør) varm i 5 min / Varoma temperatur / trin røre, uden målebæger. Sæt kylling I strimler på træ spydene (ca. 18 cm), hold kødet ret løst og afslut ved at sætte en cherry tomat på hver spyd. Sæt dem på en tallerken og sæt til side.
  • Tilsæt løg, tomatpuré, persille, vand og eddike og hak 10 sek / trin 5. Hæld marinaden på spydene med kyllingen og rul dem godt ind i marinaden. Dæk med plastfolie og sæt i køleskab for at marinere i mindst 1 time. Rengør røreskålen.

Dressing til grøntsagerne

  • Placer tomater, eddike, olie, salt, peber og persille i røreskålen og bland 10 sek / trin 6. Hæld i en skål og sæt til side

Dampet kyllingespyd med ris og varm grøntsagssalat

  • Placer kogeindsats i røreskålen og vej basmati ris i den. Tilsæt 500 g vand og vask risene i 30 sek/ trin 7. Fjern kogeindsatsen med hjælp af spatelen og tøm røreskålen.
  • Placer gulerødder i røreskålen og hak 5 sek / trin 4.5. Læg de hakkede gulerødder I kogeindsatsen sammen med risene og tilsæt spidskommenfrø. Bland godt ved hjælp af spatelen.
  • Placer 1200 g vand og salt i røreskålen, sæt kogeindsatsen med ris i røreskålen. Sæt Varoma-fadet på røreskålens låg og vej de blandede grøntsager på den. Læg bagepapir i Varoma-bakken og læg de marinerede kyllingsspyd på den. Sæt Varoma-fadet på røreskålens låg, sæt Varoma-bakke ovenpå og luk med Varoma låget, damp i 20 min / Varoma temperatur / trin 1. Sæt Varoma til side og fjern kogeindsats med hjælp af spatelen. Hæld risene i en serveringsskål, bland med en gaffel og sæt den til side. Dæk den til, for at holde den varm.
  • Vend kyllingespydene i Varoma-bakken og kog yderligere 10 min / Varoma temperatur / trin 1.
  • Hæld de dampede grøntsager i en serveringsskål og hæld dressingen over. Server kyllingsspyd og ris med varm grøntsagssalat ved siden af.
Del dette:

Skriv et svar

X