Skip to main content

Risotto med kylling

Ingredienser

  • 40 g parmesanost skåret i mindre stykker
  • 1 skalotteløg ca. 30 g
  • 40 g smør
  • 10 g olivenolie
  • 320 g risottoris Kogetid ca.14-15 min
  • 60 g tør hvidvin
  • 720 g vand
  • 1 boullionterning af okse eller grøntsager eller 1 stor tsk fond, hjemmelavet
  • 1⁄2-1 salt efter smag
  • 300 g kylling

Sådan gør du

  • 1. Kom parmesanost i røreskålen, og riv i 10 sek/hastighed 10.
  • Hæld indholdet op i en skål, og sæt den til side
  • Kom skalotteløg i røreskålen, og hak i 5 sek/hastighed 5. Benyt spatlen til at skrabe indhold ned fra røreskålens sider.
  • Tilsæt 20 g smør og ekstra jomfruolivenolie, og sauter i 3 min/120grader/hastighed 1.
  • Tilsæt risottoris, og sauter i 3 min/120grader/omvendt knive/hastighed 1 uden målebægeret.
  • Tilsæt tør hvidvin, og kog i 1 min/100grader/knivene omvendt/hastighed 1 uden målebægeret.
  • Tilsæt vand, bouillonterning, kylling i stykker og salt, og skrab bunden af røreskålen for at løsne risene. Kog i 15-16 min/100 grader/knive omvendt/hastighed 1 med kogeindsatsen på røreskålens låg i stedet for målebægeret for at undgå sprøjt.
  • Lad risottoen hvile i røreskålen i 1 minut, og hæld den derefter over i en serveringsskål.
  • Rør de sidste 20 g smør og den revne parmesanost i med spatlen, pynt med persille og server straks.
Risott

Del dette:

Skriv et svar

X